Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ιλίου στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF


Την προσπάθεια της UNICEF στήριξε ο Δήμος Ιλίου για άλλη χρονιά, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης στην ΕΡΤ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, για την ενίσχυση του σκοπού, που φέτος ήταν η εξασφάλιση χρημάτων για την ιατροφαρμακευτική προστασία και τον εμβολιασμό όλων των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου:

«Στηρίζουμε τη UNICEF, γιατί πιστεύουμε ότι επιτελεί ένα σπουδαίο έργο. Με τα χρήματα που θα προσφέρουμε, ύστερα από εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συμβάλλουμε στην προσπάθειά της, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά ιατροφαρμακευτική και εμβολιαστική κάλυψη.
Οι παρεμβάσεις που αφορούν τον επαρκή εμβολισμό των παιδιών έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα.
Με σκοπό την προαγωγή της υγείας των παιδιών, στον Δήμο μας υλοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης και προγράμματα προληπτικής ιατρικής, όπως, εμβολιασμούς, έλεγχο βιβλιαρίων υγείας, οπτικής οξύτητας, μυοσκελετικού συστήματος, οδοντιατρική εξέταση κ.ά. Επίσης, διαθέτουμε μόνιμο Παιδίατρο στους Παιδικούς Σταθμούς, ο οποίος καλύπτει και όλα τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου, καθώς και Παιδοψυχίατρο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου