Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

"Οι χοροί της πατρίδας μου" στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου


Τα βιώματά του και την συνεχή ενασχόληση με την χορευτική παράδοση του τόπου μας, μέσα από την προσωπική του παρατήρηση, παρουσίασε ο συγγραφέας Ηλίας Λαλιώτης στο βιβλίο του "οι χοροί της πατρίδας μου, χορευτικό οδοιπορικό στον Ελληνισμό" το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου.

                             

Τον συγγραφέα και το έργο του παρουσίασε  η Δρ. ιστορίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δήμητρα Μόσχου, ενώ ο Μαέστρος και καθηγητής του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου Π. Γούσας, μίλησε για τον συγγραφέα και την πολλάπλή δραστηριότητά του στην παραδοσιακή ελληνική μουσική, αλλά και την  ανάγκη του να καταγράψει τους παραδοσιακούς χορούς και να δημιουργήσει ιστορικό με την συγγραφή και την έκδοση βιβλίου.
                                                          
"Άς μην λείψει" είπε "αυτό το διαμάντι απο κανένα ράφι, αυτών που σέβονται τον εαυτό τους την πατρίδα τους και τον πολιτισμό. Ας πιαστούμε όλοι χέρι-χέρι και ας γίνουμε παρέα μια Ελλάδα, με την καθοδήγηση του δασκάλου Η. Λαλιώτη, ας χορέψουμε τσάμικο, πεντοζάλη, καρσιλαμά, συρτό, καλαματιανό, χασάπικο" τόνισε.
                                                         
Την εκδήλωση χαρέτησαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μ. Τσιώτα, ο Άλκης Ράφτης πρόεδρος του χοροθεάτρου "Δόρα Στράτου" και η διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικ. Καμηλάκη.
                                                           



            Ο συγγραφέας Ηλίας   Λαλιώτης

Τέλος ο συγγραφέας κ. Λαλιώτης αναφέρθηκε στη προσωπική του παρατήρηση και καταγραφή πληροφοριών από αξιόλογους μελετητές, κυρίαρχα στοιχεία, όπως είπε, της συγγραφής του βιβλίου που με σεβασμό παρουσίασε.
Ξεχωριστή πινελιά στην εκδήλωση ήταν οι χορευτικοί όμιλοι φοιτητών "Νάξος" ο σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και ο χορευτικός πολιτιστικός όμιλος Ασωπίας

Ρ.Τ
dytikoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου