Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με θέμα «Γυναίκες και Υγεία, Σύγχρονες προσεγγίσεις και αποφάσεις πολιτικών για την υγεία», με ομιλήτριες προβεβλημένες γυναίκες από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης, που διακρίνονται για το έργο και την προσφορά τους στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της υγείας.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας χαρακτήρισε τον 21ο αιώνα, ως τον αιώνα των γυναικών, γεγονός που αποδεικνύεται από το ποσοστό αυτών (περίπου 60%) επί του συνόλου των νέων πτυχιούχων ΑΕΙ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης, επεσήμανε την μεγάλη κοινωνική τους προσφορά όχι μόνο ως αποδέκτη των προβλημάτων των πολιτικών υγείας, αλλά και ως πυρήνα της οικογένειας και ενεργά πολιτικά και κοινωνικά υποκείμενα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υπογραφή, από το Δήμο, της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις πολιτικές που εφαρμόζονται (βρεφονηπιακοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι κ.α.) προκειμένου να διευκολυνθεί η ενεργή συμμετοχή τους. Επιπλέον, τόνισε το υψηλό ποσοστό των γυναικών σε θέσεις ευθύνης του Δήμου (Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Γενική Γραμματέας, Αντιδήμαρχος, 10 στους 13 Διευθυντές του Δήμου και το 60% των προϊσταμένων).

Τη συζήτηση συντόνισε η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Β Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος του ΠΟΛ.ΣΥΝΔ.ΓΥΝ, η οποία και παρουσίασε τις βασικές θέσεις του Συνδέσμου και ομιλήτριες ήταν, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, η Αμαλία Σαρρή, Νομικός, Στέλεχος της Γραμματείας στο τμήμα Υλοποίησης και παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας, η  Όλγα Ιορδανίδου, Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ-Ιατρός Εντατικολόγος, η Ιωάννα Σχοινά, Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής-μέλος Εξελεγκτικής .Επιτροπής ΠΟΛ.ΣΥΝΔ.ΓΥΝ. και η Άννα Καραμάνου, Αντιπρόεδρος ΠΣΓ, πρώην Ευρωβουλευτής-Πρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ισότητα και τα δικαιώματα των Γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου