Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Χαϊδαρίου: «Το τουριστικό περίπτερο στο Δήμο και όχι στο ΕΤΑΔ»


Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου, διεκδικεί να παραμείνει το τουριστικό
περίπτερο και η έκταση πέριξ αυτού, στην περιοχή «Δαφνί», στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Είχε παραχωρηθεί με το ΦΕΚ 710/19-8-1997, κατά δικαίωμα χρήσης και άνευ ανταλλάγματος, από τον ΕΟΤ προς το Δήμο, για χρονικό διάστημα 20 ετών. Πρόκειται για έκταση που οριοθετείται από τη Μονή Δαφνίου, τον Διομήδιο Κήπο και την Ιερά Οδό.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χαϊδαρίου: «Στις 2/10/2017 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε (εταιρία ακινήτων δημοσίου), σε επιστολή του και σε συνέχεια αλληλογραφίας με την υπηρεσία οικονομικών, μεταξύ άλλων αναφέρει «σας καλούμε να μας αποδώσετε ελεύθερο το παραχωρημένο ακίνητο, σε ώρα και μέρα που θα συμφωνηθεί από κοινού και με την υπογραφή σχετικού Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής, το οποίο θα επέχει και θέση συμφωνητικού λύσης της μεταξύ μας Σύμβασης».

Στη συνέχεια το έγγραφο αποκαλυπτικά αναφέρει «Σε κάθε περίπτωση το ακίνητο θα ενταχθεί στον προγραμματισμό αξιοποίησης, σύμφωνα με τους στόχους και τις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ».
Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύχρονες διεκδικήσεις του Χαϊδαριώτικου Λαού για την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της έκτασης καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων της, να έχουν πρόσβαση στο πράσινο».

Ο Δήμος αναφέρει ότι «οι κατά καιρούς διεκδικούμενες και παραχωρούμενες από το κράτος εκτάσεις στους δήμους, άλλες εκτάσεις που έχουν στην ευθύνη τους οι Δήμοι, που διασώθηκαν από καταπατητές, κτηριακές υποδομές τους (πχ αθλητισμού-πολιτισμού κλπ) που σήμερα καταρρέουν γιατί αδυνατούν να συντηρηθούν λόγω λειψής χρηματοδότησης, με βάση και το νέο πλαίσιο, θα οδηγούνται στην αγκαλιά επιχειρηματικών – κατασκευαστικών ομίλων και πάντα σε βάρος της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών».

Τέλος, η οπτική του Δήμου για το ζήτημα αυτό είναι: «Το τουριστικό περίπτερο, όπως και η υπόλοιπη έκταση πέριξ αυτού, αποτελεί ζωτικής σημασίας χώρο για την απρόσκοπτη επαφή με το πράσινο και τα δάση, του λαού και της νεολαίας. Αποτελεί το φυσικό περιβάλλον, το οποίο πρέπει να υπερασπιστούμε από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους που είναι στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΤΑΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την οριστική παραχώρηση για την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, την αναψυχή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση και οριστική παραχώρηση του καθώς και τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπλασή της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου