Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ : ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ» όχι -«ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ»


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ» ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μη
παραχώρηση της ευρύτερης έκτασης του Τουριστικού Περίπτερου στο Δαφνί στην ΕΤΑΔ.

Ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με την άλλη μία φορά χωρίς σχέδιο, μελέτη, πρόχειρη και καθυστερημένη διεκδικητικότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Χαϊδαρίου, με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτυχημένα αποτελέσματα.

Διεκδικητικότητα η οποία επικεντρώνεται για άλλη μία φορά σε άσχετα θέματα όπως στο «Επιχειρηματικό Κεφάλαιο», στην «Ευρωπαϊκή Ένωση»και στον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» και όχι στα ιδιαίτερα ακόμα και ιστορικά χαρακτηριστικά για τα οποία ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να παραμείνει και να αποδοθεί αμετάκλητα στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Ούτε φυσικά κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο χρήσης του χώρου η Δημοτική Αρχή προβάλει, ώστε να την καθιστά διαπραγματευτικά δυνατή ότι μπορείη ίδια να τον διαχειριστεί και να τον αξιοποιήσει προς όφελος ΤΟΥ Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.

 Σε αυτή τη μάλλον γραφική εικόνα του «αγώνα για τον αγώνα» έρχεται να προστεθεί η καθυστερημένη ενημέρωση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα.

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την πρόσφατη πληροφόρηση που είχαμε για την προ οκταμήνου συνάντηση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ ο οποίος ήδη από τότε υπήρξε απόλυτος πάνω στο θέμα της μη παραχώρησης του χώρου.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το από Ιουνιου υπ’αρίθμ. 5050 έγγραφο της ΕΤΑΔ το οποίο δεν παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο κατόπιν δικής μας αίτησης, μας δόθηκε την επόμενη ημέρα, από το οποίο προκύπτει ότι ήδη επιτακτικά ζητείται να παραχωρηθεί ο χώρος μέχρι την 19η Αυγούστου του 2017!

 Εμείς όμως ενημερωθήκαμε προ λίγων ημερών! Αντιπαρερχόμενοι όλα τα παραπάνω όπως δηλώσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η σημερινή Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δείξει την ανταπόκρισή και την ευαισθησία της πάνω στο δίκαιο αυτό αίτημα των Χαϊδαριωτών και της ΔυτικήΣ Αθήνας.

Στα πλάισια αυτά ήδη ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Ντηνιακός τρεις ημέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, σε άτυπη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά της έθεσε το θέμα αποστέλλοντάς της εν συνεχεία και σχετική έγγραφη υπόμνηση.Αυτή τη φορά από την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία- θεμιτή ή αθέμιτη- δικαιολογία χρονοτριβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου