Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμικές πικετοφορίες στην Αττική ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ


Σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο και Ελευσίνα πραγματοποίησαν μαζικές και μαχητικές πικετοφορίες σε
το Σάββατο το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αττική παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα.



Στην Αθήνα η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Ομόνοια και με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» ακολούθησε πικετοφορία στο ιστορικό κέντρο που κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Στην κεφαλή βρισκόταν το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας με σύνθημα «Οργάνωση και αγώνας παντού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», ενώ καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας γινόταν και εξόρμηση.

Μιλώντας στην Ομόνοια, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, σημείωσε ότι «η προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται, είναι κάλπικη, αποτελεί παγίδα για τους εργαζόμενους και συνολικά για το λαό. Έχει στόχο να εξασφαλίσει τη συναίνεση για να συνεχίσει ανεμπόδιστη την πολιτική της κερδοφορίας του κεφαλαίου». Η απάντηση, τόνισε ο Γ. Στεφανάκης, είναι «η ισχυροποίηση των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, για ακόμα πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες».


Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη με τη συμμετοχή των Λαϊκών Επιτροπών, των νέων εργαζομένων και των γυναικών και ακολούθησε πορεία στο εμπορικό κέντρο. Με πικέτες, που κρατούσαν, έδιναν το στίγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση μισθών, το χτύπημα στην απεργία κ.τ.λ.

Στο χαιρετισμό της, η Στέλλα Μπαρδούνια, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία στον Πειραιά, χαρακτήρισε «παραμύθι» τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ανάπτυξη που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι η απληρωσιά, η ανασφάλεια και οι μειώσεις μισθών. Σημείωσε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία του κεφαλαίου ή για τις ανάγκες των εργαζομένων και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός και καμία συναίνεση στη φτώχεια και στη μιζέρια.


Στο Λαύριο η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου έγινε στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Βάλσαμος Συρίγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να εμφανίσει το μαύρο, άσπρο, να εμφανίσει την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη ως «δίκαιη» προσπαθώντας να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στο λαό, ότι ενδεχομένως θα κερδίσει κάτι και αυτός από αυτά που στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίδα προοπτικής, τόνισε, είναι οι αγώνες που πραγματοποιούνται, όπως αυτοί που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στα ξενοδοχεία, στους ΟΤΑ στη ΛΑΡΚΟ, στα τυπογραφία, όπου και η αλληλεγγύη πρέπει να εκφράζεται από όλους.



Στην Ελευσίνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων όπου έγινε χαιρετισμός από τον Νίκο Μαΐλη, αντιπρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ακολούθησε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εξόρμηση με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου