Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτες Δημοσκοπήσεις: Όλα ανοικτά για την ηγεσία Κέντρου και Κεντροαριστεράς

Ντέρμπι για γερά νεύρα προβλέπονται οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου κόμματος
της Κεντροαριστεράς, όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Prorata και δημοσιεύει σήμερα Σάββατο η Εφημερίδα των Συντακτών.

Από χαμηλά ξεκινούν η πρόεδρος της Δη.Συ. Φ. Γεννηματά και ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Γ. Καμίνης, ενώ ρευστή είναι η κατάσταση στη συνέχεια για τον Ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη, τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη και όλους τους υποψηφίους, δείχνοντας ουσιαστικά μία εικόνα όπου όλοι ξεκινούν από το ίδιο επίπεδο, με τις πιθανότητες ανατροπής να εμφανίζονται πολύ μεγάλες στη συνέχεια.

 Αντίστοιχη εικόνα φαίνεται και στη δημοσκόπηση της Marc για το "Πρώτο Θέμα" και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί και Β’ γύρος για την ανάδειξη του τελικού νικητή, αν κι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και είναι άγνωστο πόσοι τελικά άνθρωποι θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Σε σχέση με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το νέο φορέα, το 1/3 των ερωτώμενων περίπου δηλώνει πως μάλλον θα πάει να ψηφίσει για την εκλογή ενός νέου αρχηγού ενώ το ίδιο ποσοστό ανάμεσα στους δυνητικούς ψηφοφόρους δηλώνουν αναποφάσιστοι ακόμα για την τελική επιλογή τους

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μέχρι τώρα, οι ψηφοφορίες για το νέο κόμμα έχουν οριστεί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου