Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Δημητρης μπουραϊμης: «Συνεχίζει τα έργα «βερεσέ» η διοίκηση Παππού. Απλήρωτος ο εργολάβος του δημαρχείου των «εγκαινίων»


"Χρειάζεται μεγάλο θράσος, να στέκεσαι σε μια πλατεία, από την οποία αφαίρεσες όλα τα
διαχρονικά σύμβολά της, να μιλάς για έργο και ταυτόχρονα να εξυμνείς εκείνον που τα είχε τοποθετήσει. Να καταργείς παραδοσιακές ημέρες εκδηλώσεων, όπως η 16η Αυγούστου, αγνοώντας τα «θέλω» των κατοίκων.

Χρειάζεται έλλειψη μέτρου, να στέκεσαι έξω από ένα κτήριο και να μιλάς για το έργο αποκατάστασής του από το σεισμό, όταν το μόνο που έχεις κάνει είναι, κυρίως, μια ανακαίνιση εσωτερικών χώρων.

Χρειάζεται να βρίσκεσαι συνειδητά εκτός πραγματικότητας, όταν στέκεσαι απέναντι σε δημότες και τους «πουλάς» έργα προηγούμενων διοικήσεων ως έργα δικά σου ή  ελαιοχρωματισμούς και επιδιορθώσεις τοίχων ως έργο «ζωής», θεωρώντας ότι μπορείς να τους κοροϊδέψεις.

Χρειάζεται έλλειψη ηθικής αντίληψης, να εγκαινιάζεις ένα κτήριο, να βραβεύεις, να χαμογελάς στα φλας και να έχεις απλήρωτο τον εργολάβο που το επισκεύασε, γιατί απλά δεν είναι «δικός» σου. Να του ζητάς «πολυτέλειες» που δεν προβλέπονταν στη μελέτη και να μην τις πληρώνεις.

«Προσόντα» τα οποία διαθέτει, κατά τα φαινόμενα, ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Παππούς. «Προσόντα» που, όταν οι δημότες σου δίνουν την ευθύνη μιας περιοχής, είναι τα μόνα που δεν πρέπει να έχεις.

Η αντίληψη του «βερεσέ» υπήρξε διαχρονικά στις διοικήσεις Παππού. Έργα «βερεσέ» ήταν και τα έργα του 2007-2010, πολλά από τα οποία ξεπλήρωσε η διοίκηση Μπουραΐμη: την κεντρική πλατεία στα Άνω Λιόσια (έργο 1 εκατομμυρίου ευρώ), την παιδική χαρά στο πάρκο Πόλης, το σιντριβάνι στην είσοδο της πόλης, τον παιδικό σταθμό στη Ζωφριά κλπ. Αλλά δε βγήκε ποτέ να το διατρανώσει.
Όπως δε βγήκε ποτέ να μιλήσει για τα… 70 ανύπαρκτα έργα με τα οποία, διαχρονικά, η διοίκηση Παππού κάνει «σπέκουλα», εκμεταλλευόμενη τους καλοπροαίρετους και δεκτικούς στην ανάπτυξη κατοίκους του δήμου.

Την ίδια «σπέκουλα» έκανε και στη Φυλή το Δεκαπενταύγουστο, τάζοντας έργα που είχε ήδη δρομολογήσει η διοίκηση Μπουραΐμη, ώριμα και εγκεκριμένα. Αποκρύπτοντας, παράλληλα, ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά ο 4ος χρόνος της θητείας της και, ενώ έχει «μπουκώσει» τους κατοίκους με υποσχέσεις, δεν τους έχει παραδώσει ΤΙΠΟΤΑ δικό της. Μόνο το επισκευασμένο δημοτικό κατάστημα στη Φυλή, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, το οποίο έχει κάνει «σημαία».
  • Τρία χρόνια μετά, ο παιδικός σταθμός στη Φυλή έπρεπε να είχε ήδη γίνει, καθώς έχει τακτοποιημένη ιδιοκτησία, έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση. Όπως έκανε η διοίκηση Μπουραΐμη με το βιοκλιματικό παιδικό σταθμό στη Ζωφριά και το 10ο δημοτικό σχολείο στα Άνω Λιόσια, με τους αντίστοιχους προέδρους των νομικών προσώπων.
  • Τρία χρόνια μετά, δεν έχει παραδώσει ούτε ένα μέτρο αποχέτευσης, την ίδια ώρα που χλευάζει τους «βόθρους» στην περιοχή. Αντίθετα, παρέλαβε έργο αποχέτευσης 1.500.000 ευρώ (το οποίο ήδη εκτελείται) και 2.500.000 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο πέρασε στην Περιφέρεια. Συνολικά, το έργο της αποχέτευσης δημοπρατήθηκε, ολοκληρώθηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τη διοίκηση Μπουραΐμη.
Με διαχρονικές και συντονισμένες προσπάθειες όλων των διοικήσεων του δήμου καθώς και των αναδόχων, τα έργα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χρηματοδοτούνται και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υλοποιούνται. Αυτό είναι το πράττειν και το γίγνεσθαι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διοίκηση Μπουραΐμη, την περίοδο 2011-2014, βρέθηκε μπροστά στην κρισιμότερη καμπή στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προσπάθησε να συνενώσει τρεις δήμους (έναν χρεωκοπημένο, έναν πτωχευμένο και έναν υγιή), να επιβιώσει, να ταΐσει τους δημότες που βρίσκονταν στη μέση μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης και να κρατήσει το δήμο δυνατό. Μοιραία άλλαξε τις προτεραιότητες της ενώ το λιγότερο που την ενδιέφερε ήταν οι φιέστες, οι κορδέλες και οι φωτογραφίες σε ιλουστρασιόν χαρτί.

Κυρίως, όμως, προσπάθησε να αλλάξει την εντύπωση ότι ο δήμος Φυλής θα είναι «σκουπιδότοπος για πάντα». Και το προσπάθησε λέγοντας «όχι», κόντρα στην πολιτεία.
Κάτι που η διοίκηση Παππού, η διοίκηση του «ναι σε όλα», είναι λογικό να μη μπορεί να αντιληφθεί».

 Δημητρης μπουραϊμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου