Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής


Συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) ημεδαποί εκ των οποίων (9) άνδρες, (9) γυναίκες και (8) ανήλικοι,
μέλη της σπείρας
Ταυτοποιήθηκαν έντεκα (11) επιπλέον συνεργοί τους
Διενεργήθηκαν οκτώ (8) κατ' οίκον έρευνες
Κατασχέθηκαν συνολικά -702,29- γραμμάρια κάνναβης, -29,7- γραμμάρια ηρωίνης, -15- ναρκωτικά δισκία, -4- ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -3.424- ευρώ 

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζεφυρίου. 

Την 19-7-2017, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε (8) οικίες και συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) ημεδαποί, μέλη της σπείρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για εννέα (9) άνδρες, εννέα (9) γυναίκες και οκτώ (8) ανήλικοι. 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιριών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικών σκύλων καθώς και με τη παρουσία δικαστικού Λειτουργού. 

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι ένδεκα (11) ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δεκαοκτώ (18) άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Μετά από πολυήμερη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή του Ζεφυρίου και συγκεκριμένα στις οικίες των δραστών, προσέρχονταν καθημερινά από διάφορες περιοχές της Αττικής, πλήθος χρηστών ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητες ναρκωτικών. 

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν ρόλο καθοδηγητικό και οι νεότεροι εκτελεστικό ενώ επιπλέον τόσο οι γυναίκες όσο και τα παιδιά, συμμετείχαν στην παράδοση και απόκρυψη των ναρκωτικών. 

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση είχε «οικογενειακού χαρακτήρα» και διαρθρώνονταν ιεραρχικά στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου " KAMORA ".
Από τις διενεργηθείσες έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  Ποσότητα κάνναβης βάρους -702,29- γραμμαρίων
  •  Ποσότητες ηρωίνης βάρους -29,7- γραμμαρίων
  •  -15- ναρκωτικά δισκία
  •  Τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας
  •  Ένας (1) τρίφτης κάνναβης
  •  Το χρηματικό ποσό των -3.424- ευρώ
  •  Δύο (2) αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα προερχόμενα από τα παράνομα έσοδα
  •  Δεκαέξι (16) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου