Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Φώφη Γεννηματά: Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική

«Το νέο "αφήγημα" της κυβέρνησης δείχνει εκτός πραγματικότητας», αναφέρει η πρόεδρος του
ΠΑΣΟΚ κα επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε δήλωσή της για την έκθεση του ΔΝΤ την οποία το Ταμείο «ανταποκρίνεται σε αίτημα των κκ Τσίπρα-Τσακαλώτου για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, εντείνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά «Το Δημόσιο χρέος χαρακτηρίζεται και πάλι ως "εξαιρετικά μη βιώσιμο" και αμφισβητείται ευθέως η δυνατότητα επίτευξης πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μας ζητούν ήδη την επιτάχυνση εφαρμογής των μέτρων λιτότητας , την παραπομπή των λεγόμενων αντί μέτρων για το απώτερο μέλλον και το πάγωμα της επαναφοράς των διατάξεων για τις συλλογικές συμβάσεις».


«Τα προβλήματα βρίσκονται εδώ» και η κυβέρνηση «αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία», «την ώρα που θα έπρεπε να απαντά έμπρακτα στην αβεβαιότητα, με μια αναπτυξιακή έκρηξη για τη χώρα, με την προσέλκυση επενδύσεων, χωρίς ιδεοληψίες και υπονομεύσεις», τονίζει η κ. Γεννηματά και καταλήγει:

«Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική. Στη βάση μιας εθνικής γραμμής και του σχεδίου Ελλάδα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει περιγράψει και προτείνει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ελπίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου