Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε το έργο του εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 Μετά από πολλά χρόνια απραξίας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην
ολοκλήρωση του έργου του εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας και των εργασιών ανάπλασης και πράσινου στον χώρο πάνω από αυτό. Στις επόμενες μέρες αναμένεται η παράδοσή του.

Παρά τις προσπάθειες πολλών (δήμοι Ιλίου και Αγ.Αναργύρων – Καματερού), που εκ των υστέρων προσπαθούν να “υιοθετήσουν” το συγκεκριμένο έργο ως δικό τους, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και τους διαψεύδει κατηγορηματικά, καθώς το Υπουργείο ήταν αυτό που το έθεσε ως προτεραιότητα, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωσή του.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και η πράσινη διαδρομή που δημιουργήθηκε είναι απολύτως απαραίτητη σε περιοχές των δύο δήμων με ιδιαίτερα χαμηλό ισοζύγιο πράσινου (Άγιος Φανούριος – Μυκονιάτικα).

Επιπλέον, αναδεικνύεται η ανάγκη για την δρομολόγηση της ανάπλασης του άνωθεν χώρου του υπόλοιπου ρέματος που έχει ήδη εγκιβωτιστεί – από το ύψος του κόμβου Ιλίου έως το Καματερό – ένα απαραίτητο έργο για το Ίλιον που η δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη” έχει από καιρού τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα υλοποίησής του.
πηγή: left.gr - allilegiapoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου