Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Δήμος Πετρούπολης - ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ

     Ο Δήμος Πετρούπολης για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε τους «Καλοκαιρινούς
Παιδότοπους», θέλοντας να δώσει στιγμές ανεμελιάς, ψυχαγωγίας και γνώσης για τα παιδιά που μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς παρέμειναν στην πόλη!
    Φέτος, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να «ντύσει» τους «Καλοκαιρινούς Παιδότοπους» με ένα ιδιαίτερο και συγχρόνως ευαίσθητο θέμα: “Αν όλα τα παιδιά της γης!” Το θέμα ήταν εμπνευσμένο από τις περσινές εξελίξεις με το προσφυγικό στη χώρα μας, επιδιώκοντας να αναδειχθεί στα παιδιά ότι οι λαοί ούτε είναι διαφορετικοί, ούτε έχουν να χωρίσουν τίποτα, καθώς και να τους ενισχύσει το πόσο όμορφο και ελπιδοφόρο είναι να ονειρεύονται αλλά και να επιδιώκουν έναν κόσμο χωρίς πολέμους και κατ΄ επέκταση χωρίς προσφυγιά.

    Τα παιδιά παρουσίασαν και στα τρία σχολεία, που φιλοξενήθηκαν οι «Καλοκαιρινοί Παιδότοποι», χορευτικά, θεατρικά σκετς, τραγούδια, όπως επίσης συμμετείχαν σε παιχνίδια γνώσεων αλλά και σε αθλοπαιδιές, στα οποία κυριαρχούσαν η αλληλεγγύη, η ειρήνη, η ισότητα και η φιλία των λαών! 
    Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν ένα θεατρικό σκετς που παρουσίαζε το πως μπορεί να νικηθεί ο ρατσισμός στα σχολεία, καθώς και οι ζωγραφιές και οι κατασκευές που είχαν  φτιάξει οι μαθητές και στόλιζαν τους χώρους των σχολείων.

    Στις τελετές λήξης παρευρέθησαν και τις παρακολούθησαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής,  οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ανθή Ζορμπά, Καθαριότητας & Πρασίνου, Νίκος Μαλαθρίτης και Διοικητικών, Μανώλης Δαλέντζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου