Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

«Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου»: Στις πλάτες των συμβασιούχων, «αγωνιστές» και «επαναστάτες»

 Αυτοί που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους επιχειρούν να εμφανιστούν ως «αγωνιστές» και «επαναστάτες»


Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου της 5ης Ιουλίου 2017 σε σχέση με το θέμα των συμβασιούχων, την απεργία της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στις 22 Ιουνίου 2017 και τη στάση της διοίκησης του δήμου Ιλίου.

"Την Πέμπτη 22/06/2017, ως δημοτική κίνηση, επιλέξαμε να απέχουμε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και για το λόγο αυτό αποστείλαμε στο προεδρείο σχετική ανακοίνωση, με την οποία εξηγούσαμε τους λόγους που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Η ανακοίνωσή μας, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αναγνώστηκε στο σύνολό της από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο για μικροπολιτικά παιχνίδια, τόσο από τη διοίκηση όσο και από την αντιπολίτευση.
Ως Αλληλέγγυα Πόλη, από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι κορύφωναν τις κινητοποιήσεις τους με την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την ημέρα που συγκαλέστηκε, από τη διοίκηση, το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο.
Με την δημόσια ανακοίνωσή μας – που απεστάλη και στο δημοτικό συμβούλιο – δηλώσαμε πως το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι δίκαιο και απαιτεί άμεση επίλυση από την Πολιτεία.
Αναφέραμε πως για εμάς οριστική επίλυση στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού που θα βάλει τέλος στην «ομηρεία» αυτών των ανθρώπων.
Μια «ομηρεία» που εξυπηρετούσε για χρόνια πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες των προηγούμενων κυβερνήσεων και του πολιτικού τους προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες του κράτους, δηλαδή και στην Αυτοδιοίκηση.
Πρόκειται για μια πάγια πρακτική, όπου ακόμη και την εποχή που υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων, επέλεγαν το δρόμο της σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου και με συνεχιζόμενες παρατάσεις, κρατούσαν τους εργαζόμενους σε μόνιμη αβεβαιότητα. Μια επιλογή που έκανε και η διοίκηση του δήμου Ιλίου στο παρελθόν.
Με την ανακοίνωσή μας, καταγγείλαμε τη διοίκηση του Δήμου Ιλίου που την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τ.Α., επέλεξε να καλέσει σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι δήμοι της χώρας επέλεξαν να παραμείνουν κλειστοί, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων.
Μάλιστα, τη στιγμή που η διοίκηση δεν μπήκε καν στο κόπο να εντάξει στην ημερήσια διάταξη το θέμα αυτό, ούτε το έστειλε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ως πρόταση για εκτός ημερησίας θέμα, είδαμε μια συντονισμένη προσπάθεια τόσο από τη διοίκηση όσο και από την αντιπολίτευση, να εμφανίσει την απουσία μας ως προσπάθεια να αποφύγουμε τη συγκεκριμένη συζήτηση.
Το γεγονός αυτό έχει δύο εκδοχές:
1.       Η καλή εκδοχή λέει πως η διοίκηση του δήμου – μετά την δημόσια ανακοίνωσή μας – αναγκάστηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
2.       Η κακή εκδοχή λέει πως η διοίκηση ενημέρωσε για την πρόθεσή της να φέρει το θέμα τις υπόλοιπες παρατάξεις εκτός από την «Αλληλέγγυα Πόλη» απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μονό έτσι μπορεί να εξηγηθεί κι η στάση μερίδας της αντιπολίτευσης που δήλωσε πως παραβρέθηκε στο συμβούλιο αποκλειστικά για αυτό το θέμα και ύστερα θα αποχωρούσε.
Επιπλέον, με την ανακοίνωσή μας, καταγγείλαμε το γεγονός πως η διοίκηση του Δήμου Ιλίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τ.Α., έδωσε εντολή μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας στους εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – που δεν καλύπτονται από την ομοσπονδία και δεν μπορούσαν να απεργήσουν, να εργαστούν «πυρετωδώς» για την προετοιμασία της εμπορικής φιέστας «Λευκή Νύχτα».
Θέλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους όσοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, πως οι πολίτες και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τα συμφέροντα που οι ίδιοι εξυπηρετούν και την πραγματική στάση τους στα μεγάλα αδιέξοδα που άφησε πίσω τους η πολύχρονη παραμονή των ίδιων και των πολιτικών προϊσταμένων τους στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αυτοί που έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τη στάση τους την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημιούργησε όλη αυτή την αναστάτωση και συντάσσονται με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, που επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, επιχειρούν να εμφανιστούν ως «αγωνιστές» και «επαναστάτες».
Επίσης, είναι λυπηρό το γεγονός πως ακόμα και παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν ταυτίζονται πολιτικά με τις παραπάνω αντιλήψεις, επιλέγουν να ταυτιστούν με τη διοίκηση και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και όλες τις αντιδραστικές δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.
Τέλος, θεωρούμε πως η ήδη ψηφισμένη τροπολογία από την κυβέρνηση, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς λύνει μεταβατικά το πρόβλημα και δρομολογεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα οδηγήσει στη μόνη ουσιαστική και μόνιμη επίλυση του ζητήματος. Λύση η οποία δρομολογείται σήμερα κι από τη διοίκηση του δήμου Ιλίου με τα δύο εκτός ημερησίας θέματα που κατέθεσε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου