Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού συμμετείχε δυναμικά
στο 13ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με τίτλο:” Υγιείς Πόλεις: Ανθεκτικές -Βιώσιμες-Συμμετοχικές” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου & το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 , στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. .

 
 Συγκεκριμένα, τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου , κος Παντελιάς Νίκος, ο οποίος συντόνισε το 1ο μέρος της Συνάντησης εργασίας των Υγιών Πόλεων με θέμα:Ενημέρωση για το πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του ΠΟΥ στην Ευρωπαίκη Περιφέρεια. 
 
Ακολούθησε το στέλεχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου  και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ ,κα Κεντεποζίδου Αναστασία , η οποία έκανε αναλυτική παρουσίαση της Συνόδου για το Περιβάλλον και την Υγεία που έγινε στην Οστράβα της Τσεχίας (13-15 Ιουνίου ) με τίτλο : “ Τεχνική Ενημέρωση από τη Συνοδο Υπουργών στην Οstrava της Τσεχίας” . Την ίδια ημέρα και στην ενότητα που αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερωμένη στην κατάθλιψη “ Ας μιλήσουμε” (let's talk) , η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας , κα Οικονομοπούλου Αγγελική, παρουσίασε τις βιωματικες δράσεις που υλοποιήθηκαν στις 7 Απριλίου 2017, με αφορμή την Ημέρα αυτή. 
 
Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο “Πολιτικές Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων . Υγιής Γήρανση, Ψυχική Υγεία, Φυσική Ασκηση , Διατροφή. Καλές Πρακτικές.” , η προϊσταμένη του Τμήματος ΚΑΠΗ του Δήμου, κα Πομώνη Διονυσία , παρουσίασε τη “Διαγενεακή επικοινωνία: μία καινοτόμο πρακτική για την ενεργό και υγιή γήρανση στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού”.
 
 Παράλληλα η συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στο Συνέδριο έδωσε την ευκαιρία ανταλλαγής καλών πρακτικών αλλά και ενημέρωσης πάνω σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους στόχους της και πως αυτοί υϊοθετούνται στις υγιείς πόλεις. 

 
Τέλος στο συνέδριο παραβρέθηκε , εκ μέρους του Δήμου μας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών & ΚΔΑΠ ,κα Τζένη Ζαλακούδη- Ξύδη. 
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού ευχαριστεί όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου που βοηθούν καθημερινά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτομων δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου