Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Λιμάνι μόνιμο φαίνεται να βρίσκει η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω


Λιμάνι μόνιμο φαίνεται να βρίσκει η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω η οποία τοποθετήθηκε
πλέον σε ελεγχόμενο σημείο (προαύλιο χώρο του Δημαρχείου) και άμεσα θα λειτουργήσει.
Το σκεπτικό είναι να είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο και να δίνεις βιβλίο πέρνοντας ένα άλλο βιβλίο.
Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.
 Το Δεκέμβριο 2015 εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί η 1η ανταλλακτική  βιβλιοθήκη του  Δήμου μας, στην πλατεία  Ελ. Βενιζέλου (Μετρό Αιγάλεω). Το μεγάλο όμως πρόβλημα των βανδαλισμών και της έλλειψης σεβασμού του δημόσιου χώρου, από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και επισκεπτών της πόλης, όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος, κατέστησε την βιβλιοθήκη ανενεργή μετά από λεηλασίες. Ας ελπίσουμε ο νέος χώρος να βοηθήσει το στόχο της αρχικής πρωτοβουλίας.
  • Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών, καθώς και η κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία, που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες της.
  • Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή και προσβάσιμη όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της, «το ζητούμενο είναι ο κάθε χρήστης να παίρνει αλλά και να αφήνει ένα βιβλίο».
Είναι κατασκευασμένη από υλικά ανθεκτικά στις πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες, έχει διαστάσεις 2.00 μέτρα ύψος και πλάτος-μήκος 0.80μέτρα, ενώ στην οροφή της υπάρχει φωτοβολταϊκός συλλέκτης για να την καθιστά αυτόφωτη τις βραδινές ώρες.
  • Η καλή λειτουργία της βιβλιοθήκης επαφίεται στην καλή θέληση των πολιτών.Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της συμμετοχής, και το απόθεμα βιβλίων μέσω της δικής σας ανταπόκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου