Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Πού πήγαν τα σκουπίδια του Περιστερίου;


"Κι ενώ μια σειρά δήμων ασφυκτιούν από τη δυσοσμία των σκουπιδιών, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι
ασκούν το ένα και μοναδικό όπλο τους – την απεργία, ενώ η εν λόγω απεργία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην πόλη μας ζούμε σε ένα παράλληλο, άοσμο σύμπαν. Τουλάχιστον φαινομενικά.


Φαινομενικά, γιατί αν χαθεί ο αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα, θα χαθεί και για αυτούς του δήμου μας και ύστερα η μπάλα θα πάρει τους επόμενους, όλους αυτούς που ελπίζουν να τη βολέψουν. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι απλό. Με τις απολύσεις που αναγγέλθηκαν ενορχηστρωμένα, η κυβέρνηση εναρμονίζεται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μικρότερο κράτος. Ετοιμάζει ταυτόχρονα το έδαφος για τους «εθνικούς επιχειρηματίες» που θα έρθουν να μας σώσουν από τα σκουπίδια με το αζημίωτο. 

Πετάει τους σημερινούς εργαζόμενους, τους οποίους χρειάζεται ωστόσο σαν εργατική δύναμη, αλλά τους απαλλάσσει από τα λίγα δικαιώματα που τους είχαν απομείνει, ώστε να προσληφθούν έτοιμοι και εξαθλιωμένοι από τα νέα τους αφεντικά, ενώ αυτό που θα έπρεπε να εξασφαλίζεται για όλους τους εργαζόμενους, η μονιμότητα και η σταθερή εργασία, παρουσιάζεται δήθεν σαν πηγή προβλημάτων. 

Το νομικό οπλοστάσιο των απολύσεων, αλλά και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των απορριμάτων, της ναυαρχίδας των ΟΤΑ, υπάρχει και λέγεται ΣΔΙΤ. Είναι πολλά τα σκουπίδια. Είναι πολλά τα λεφτά.. 

Ο υπουργός Σκουρλέτης για να μετριάσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων αρχικά υποσχέθηκε δίμηνες ανανεώσεις των συμβάσεων κ 2.500 προλήψεις μόνιμου προσωπικού . 
Τελικά παραδέχεται πως οι νυν 8μηνοι πρόκειται να απολυθούν άμεσα κ επαναλαμβάνει την υπόσχεση για προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, ενώ διατηρεί ασαφές το μέλλον των υπόλοιπων συμβασιούχων. 
Η διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων την Πέμπτη 22 Ιούνη αντιμετωπίστηκε με χημικά και ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης που κατά τα άλλα κόπτεται για 'οριστική λύση'.


Στην εκρηκτική αυτή κατάσταση ο Δήμος Περιστερίου υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δείχνει καλή διαγωγή στην κυβέρνηση με την ανοιχτή απεργοσπασία που πράττει και δεν είναι η πρώτη φορά. 

Όταν πάλι για αντίστοιχο λόγο οι ΟΤΑ της χώρας απεργούσαν και καταλάμβαναν δημαρχεία, ο Δήμος Περιστερίου δούλευε ρολόι. Φυσικά δε μας εκπλήσσει η στάση του Δημάρχου. Ούτε η ΝΔ θέλει άλλωστε την απεργία και μόνιμους εργαζόμενους, αντίθετα θέλει τα σκουπίδια σε ιδιώτες μια ώρα αρχύτερα, με ελαστικούς εργαζόμενους να τα μαζεύουν με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.

Η δε εργοδοτική φιλοπαχατουριδική πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Περιστερίου αποδεικνύει ξανά πως είναι πειθήνιο όργανο της εργοδοσίας. Όσες ανακοινώσεις και αν εκδώσει περί δήθεν «συμπαράστασης» στους εργαζόμενους που απειλούνται, η στάση του είναι εργοδοτική και απεργοσπαστική. Καλλιεργεί δε, ένα κλίμα «άσε τους άλλους να αγωνίζονται, εμείς θα κάνουμε τη δουλίτσα μας». 

Αυτή η κοινή στάση δημοτικής αρχής - Συλλόγου εργαζομένων βρωμάει και ζέχνει περισσότερο από τα σκουπίδια. Η ηττοπάθεια του μνημονιακού ρεαλισμού είναι που κάνει κακό στη δημόσια υγεία, πράγμα που θα φανεί άμεσα με την τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών που θα ακολουθήσει την πολιτική αυτή των ιδιωτικοποιήσεων και τις νέες στρατιές συμβασιούχων/μισοεργαζόμενων ομήρων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου μας να μπουν πλήρως στον αγώνα και να αφήσουν την τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ». 

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αφήνουν τα σκουπίδια τους έξω από τους ηθικούς αυτουργούς όλης αυτής της μπόχας, τα Υπουργεία, τα Δημαρχεία, τις Περιφέρειες. 

Ή τουλάχιστον ας τα κρατάμε στα μπαλκόνια μας.

 Η νίκη των απεργών, θα είναι νίκη όλων μας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες στη κερδοσκοπία της οικονομικής ολιγαρχίας.

Υ.Γ. : Τη χαβούζα του Άλσους την έκαναν τελικά αρκετά μεγάλη όπως φαίνεται. Έτσι όπως έχει πάρει φόρα ο δήμαρχος της καρδιάς μας θα αρχίσει να μας φέρνει σκουπίδια και άλλων περιοχών για να είναι ακόμα καλύτερος μαθητής ενώπιον της κυβέρνησης."

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου 28/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου