Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Κ.Κάβουρας: Καλούμε την ηγεσία της ΚΕΔΕ να αναθεωρήσει τη στάση της για αίτηση ακύρωσης της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτσης

Κ.Κάβουρας: Φαίνεται πως η ιδέα ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υπό δημόσιο έλεγχο δεν αρέσει σε κάποιους

Η απάντηση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και δημοτικού συμβούλου
Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, στην ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη, με αφορμή τη δήλωσή του, σχετικά με την αίτηση ακύρωσης της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτση από την ΚΕΔΕ:

Όπως αναφέρει κι ο Προέδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης στην ανακοίνωσή του, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, ως βασική πηγή εσόδων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν μειωθεί κατά 60% τα τελευταία χρόνια. Η μείωση αυτή δεν προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο, αλλά ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κομμάτων που στήριξε και από τα οποία υποστηρίχθηκε κι ο ίδιος διαχρονικά.

Να του θυμίσουμε πως όταν η Τ.Α. δεχόταν όλες αυτές τις δραματικές μειώσεις στα έσοδά της από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος βρισκόταν στο τιμόνι της ΚΕΔΕ για χρόνια, όχι απλά δεν προσπάθησε να υπερασπιστεί την Τ.Α., αλλά συντάχθηκε με όλους όσους ευθύνονται για αυτές τις μειώσεις. Αντίθετα, σήμερα προχωρά σε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ χρηματοδότησης ύψους 580.000 ευρώ για το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας.

Τον ενημερώνουμε ακόμη πως στο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση, με βάση το Ν.4414/09.08.2016, προβλέπεται να έχει πλειοψηφία η Τ.Α., κάτι που δεν εξασφαλίζεται με αποκλειστική ευθύνη του συμμάχου του κ. Ζενέτου, Δήμαρχου Ιλίου, που αρνείται πεισματικά να ορίσει εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οφείλει να αναλογιστεί πως η πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτση αποτελεί μια ενέργεια που θα οδηγήσει σε ασφυξία το μεγαλύτερο πάρκο της Αττικής, που τον τελευταίο καιρό η εικόνα του είχε βελτιωθεί σημαντικά και ολοένα και περισσότεροι πολίτες το επισκέπτονται καθημερινά.

Δυστυχώς φαίνεται πως η ιδέα ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υπό δημόσιο έλεγχο σαν το Πάρκο Τρίτση, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια διάσωσής του, δεν αρέσει σε κάποιους και τους οδηγεί σε επικίνδυνες επιλογές που ως στόχο έχουν την παρεμπόδιση της όλης προσπάθειας.

Καλούμε την ηγεσία της ΚΕΔΕ, αν είναι, όπως δηλώνει ο κ. Πατούλης, υπέρ των έργων ανάπλασης δημόσιων χώρων και κάθε πρωτοβουλίας που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, να αναθεωρήσει τη στάση της και να μην προχωρήσει στην αίτηση ακύρωσης της χρηματοδότησης του σημαντικότερου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Ίλιον 14/04/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου