Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου: Με απόφαση του δημάρχου Ιλίου κ. Ν. Ζενέτου έγινε η απόπειρα αποξήλωσης μηχανολογικού εξοπλισμού του Πάρκου Τρίτση


Με απόφαση του δημάρχου Ιλίου κ. Ν. Ζενέτου έγινε η απόπειρα αποξήλωσης μηχανολογικού
εξοπλισμού του Πάρκου Τρίτση, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η “Αλληλέγγυα Πόλη”.
Στην ανακοίνωση δημοσιοποιείται το χρονικό της παράνομης ενέργειας στη οποία προσπάθησε να προχωρήσει ο δήμος Ιλίου.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αλληλέγγυας Πόλης με επικεφαλής των κ. Κώστα Κάβουρα για το χρονικό της όλης ενέργειας έχει ως εξής:

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος: Ο Δήμαρχος Ιλίου έδωσε εντολή σε συνεργείο του Δήμου να αφαιρέσει παράνομα αντλία νερού από το Πάρκο Τρίτση βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους.

Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, συνεργείο εργαζομένων του Δήμου Ιλίου, μετά από εντολή του Δημάρχου Ιλίου κ. Ζενέτου, βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να αφαιρέσει παράνομα αντλία νερού που βρίσκεται εγκατεστημένη σε γεώτρηση.

Όταν ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης, διαπίστωσε αυτήν την παράνομη ενέργεια κι αφού γνωστοποίησε στο συνεργείο ότι λειτουργούσαν αυθαίρετα, τους κάλεσε να σταματήσουν τις εργασίες και επικοινώνησε με την αστυνομία, ως όφειλε εκ του θεσμικού του ρόλου, προκειμένου να διαφυλάξει την περιουσία του Πάρκου.

Μέχρι την στιγμή που σταμάτησαν οι εργασίες, το συνεργείο είχε ήδη προχωρήσει στην καταστροφή ενός μεταλλικού κουβούκλιου όπου φυλασσόταν ο εξοπλισμός, στην αφαίρεση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (πίλερ) και στην αφαίρεση μέρους των σωληνώσεων της εγκατάστασης. Παράλληλα, έκοψαν σωλήνα που παροχέτευε το νερό της γεώτρησης στις λίμνες του πάρκου.

Ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, η αστυνομία οδήγησε στο Α.Τ. Ιλίου τους παριστάμενους εργαζόμενους του Δήμου και δύο Αντιδημάρχους για να καταθέσουν για το περιστατικό. Εκπροσωπώντας τον Φορέα Διαχείρισης, ο Γενικός Διευθυντής του Πάρκου υπέβαλε μήνυση για αυτήν την ενέργεια υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του Φορέα.

Είναι ξεκάθαρο πως η εμμονή του να βάζει εμπόδια στην πορεία διάσωσης και ανάδειξης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και στο νέο Φορέα που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό εγχείρημα τον οδηγεί σε πολύ μεγάλα ατοπήματα. Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ανεύθυνη στάση, δε δίστασε να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του Δήμου να λειτουργήσουν παράνομα, μπλέκοντάς τους σε μια επικίνδυνη κατάσταση καθώς τέθηκαν αντί του ίδιου, ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης.

Ο κατήφορος όμως, δεν έχει τέλος. Ο Δήμαρχος Ιλίου, που εμφανίστηκε στο Α.Τ. αργότερα, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει γλώσσα πεζοδρομίου και να επιτεθεί με ύβρεις στον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, όταν αυτός βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, στο Α.Τ. Ιλίου, χαρακτηρίζοντας τον «κρετίνο» και «γελοίο».

Είναι φανερό πως ο κ. Ζενέτος βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Ο ίδιος πρέπει να καταλάβει πως οι «τσιφλικάδες», που έκαναν ότι ήθελαν στο δήμο χωρίς να λογοδοτούν, τελειώσαν προ πολλού στην πόλη μας. Από πλευράς μας, οφείλουμε να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως τέτοιες συμπεριφορές που στρέφονται ενάντια στο Δήμο, πολίτες και εργαζόμενους, δεν χωράνε στην πόλη μας.

Καλούμε το Δήμαρχο Ιλίου να αναλάβει άμεσα οποιαδήποτε διοικητική αλλά και πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, προστατεύοντας τους εργαζόμενους του Δήμου και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο πάρκο.

Ίλιον, 11/04/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου