Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικής Αθήνας έκοψε την πίτα του.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου -τριτέκνων οικογενειών- από τη Δυτική Αθήνα και πολλών
καλεσμένων που ανταποκρίθηκαν ο σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικής Αθήνας έκοψε την πίτα του.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ.Κ.Χατζηδάκης , ο πρώην Υπουργός και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας κ.Δ. Στρατούλης , ο αντιπεριφερειάρχης κ.Σ. Τζόκας, η περιφερειακή Σύμβουλος κ.Κ. Κρητικού, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ.Α. Παχατουρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής -και αρκετοί από αυτούς αντιδήμαρχοι-:΄κ.κ. Μπέτσης,Λύκος, Τσιώτα, Θεοδωράκος,Κορόγιαννη,Καλιάφας, Λώλος,Βαθιώτης,Παναγιωτόπουλος,Τσερούλα και της αντιπολίτευσης : κ.κ. Κουγιουμτζής, Αλεξοπούλου, Ζούτσος, Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Πλέστης.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: Αχλαδιανάκης Μανώλης από το Ηράκλειο Κρήτης(τ. πρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ) και Κοντός Θόδωρος από την Καρδίτσα (τ. Αντιπρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ) , Βαρβαρίγου Κλέλια (Φυλή).

Το μήνυμα από το Περιστέρι : χρειάζεται να φτερουγίσουν σε όλη την Ελλάδα τριτεκνικά Περιστέρια!Να κινητοποιηθούμε ώστε με μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα το Μάρτη, να απαιτήσουμε την ένταξη των τριτέκνων στους πολύτεκνους !

            

ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Περιστέρι:12/02/2017

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ , ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Κε. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ

Κε. ΔΗΜΑΡΧΕ

Κυρίες και κύριοι , αγαπητά μας Παιδιά

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά υγεία και πρόοδο σε εμάς και τις οικογένειες μας με δύναμη και αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουμε την νέα Χρονιά και για τον Σύλλογο και για τον τόπο. Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου ιδρύθηκε με βασικό σκοπό και στόχο να διεκδικήσει μαζί με τους άλλους Συλλόγους της Ελλάδος την πλήρη εξομοίωση των Τρίτεκνων οικογενειών με τις Πολύτεκνες οικογένειες σύμφωνα και με απόφαση-πρόταση της Βουλής αλλά και προτάσεις πολλών κέντρων ερευνών προκειμένου να προλάβουμε την δημογραφική κρίση που περνά η Ελλάδα η οποία ξεκίνησε την δεκαετία του 80 και συνεχίζεται . Στο πνεύμα λοιπόν αυτό το 2007 γεννήθηκε ο δικός μας Σύλλογος με την στήριξη των κατοίκων του Δήμου Περιστερίου. Εν συνεχεία το 2011 με δική μου πρωτοβουλία και του Δ.Σ του Συλλόγου μας διευρύνθει σε 5 ακόμα Δήμους Αγίων Αναργύρων –Καματερού , Πετρουπόλεως ,Ιλίου , Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και δημιουργήθηκε ένας Σύλλογος Δυτικής Αθήνας που αριθμεί δε 2.300 οικογένειες . Ο Σύλλογος μέσα στα πλαίσια αυτά έχει πολλές και ποικίλες δράσεις παρεμβάσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο η πιο σημαντική ίσως δραστηριότητα είναι η σθεναρή στήριξη στην ομοσπονδία γιατί μέσω αυτής προωθούνται τα πιο βασικά ζητήματα και κυρίως το θέμα της ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ , η αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως πολυμελής οικογένεια , όπως ισχύει στην Ευρώπη για Τρία και άνω παιδιά .

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Α) Έχουμε πιστοποιηθεί με Φ.Ε.Κ της κυβερνήσεως για να μπορεί ο Σύλλογος να συμμετέχει στα προγράμματα του ΤΕΒΑ.

Β) Επιτύχαμε δια νόμου την μείωση των Δημοτικών Τελών.

Γ)Διαμοιράσαμε 6 τόνους ρύζι στους δικαιούχους από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκκρεμούσε από το 2013.
Δ)Με την συμμετοχή του Δήμου Περιστερίου , του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη και των Αντιδημάρχων Αναστασίου Θεοδωράκου , Λύκου Παναγιώτη , κα Τσίωτα Μαρίας , της Προέδρου του Ο.Π.Α.Α.Π κυρίας Κορόγιαννη Ξένιας και του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δημάρχου για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και τα κοινωνικά Φροντιστήρια κυρίου Βαθιώτη Γεωργίου , μοιράσαμε δωρεάν στα μέλη μας πασχαλινές λαμπάδες-παιδικά ρούχα ,βρεφικά γάλατα ,12 τόνους πορτοκάλια και προωθήσαμε παιδιά του Συλλόγου μας στα κοινωνικά φροντιστήρια.
Ε) Συνεργαζόμαστε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα για θέματα Ανεργίας , των μελών του Συλλόγου . Για Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα να ανακουφίσουν τους οικονομικά ασθενέστερα μέλη μας. Ο Σύλλογος στηρίζετε στην κοινωνική αλληλεγγύη , που είναι και το όπλο του . Δεν έχει καμία οικονομική στήριξη , έκτος από τις συνδρομές των μελών .
Ζ) Διεκδικούμε από κοινού με την Ομοσπονδία ως Εκπρόσωποι και ως μέλη της σε φορείς και Υπουργεία . Ενημερώνουμε επίσης πολιτικά κόμματα, Υπουργούς και Βουλευτές για θέματα που σχετίζονται με την Τρίτεκνη Οικογένεια , Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον ίδιο λόγο.
ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
α) να χαρακτηριστούν οι Τρίτεκνες Οικογένειες ως Πολύτεκνες.
β) μέτρα κοινωνικής και οικονομικής στήριξης των οικογενειών μας και όχι τιμωρία των παιδιών μας. Παράλληλα έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου εδώ και χρόνια σε συνεννόηση με τον Σύριζα για την εξομοίωση - τα λόγια και οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη.
Η Τρίτεκνη οικογένεια που είναι το πρότυπο και το κλειδί για την αύξηση των γεννήσεων και ουσιαστική αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας πρέπει να τύχει της στήριξης και αναγνώρισης της.
Το Δημογραφικό πρόβλημα επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο με τον δείκτη των γεννήσεων να βρίσκεται σήμερα στο 1,ενώ ο δείκτης αναπλήρωσης του πληθυσμού θα έπρεπε να βρίσκεται στο 2,1 και άνω. Η ειδική φροντίδα του κράτους προς την πολυμελή οικογένεια είναι δικαίωμα το οποίο της εξασφαλίζει η τεράστια προσφορά της προς την πατρίδα και το έθνος ,δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, δεν είναι προϊόν συμπάθειας και οίκτου αφού η εξυπηρέτηση των πολυμελών οικογενειών αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου Δημοσίου συμφέροντος.
Η πολιτεία να διευκολύνει τις Τρίτεκνες οικογένειες αλλά και να δώσει κίνητρα σε νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά , τούτο αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Η χάραξη δημογραφικής πολιτικής και παροχής επιδομάτων μάνας και γένας είναι αναγκαία και πρέπει να επανέλθει αφού έχει καταργηθεί από τον 10/2013 υπάρχει επείγουσα και επιτακτική ανάγκη τόσο το κράτος μέσω του Φορέα Δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής ή άλλου αξιόπιστου και επιστημονικού καταρτισμένου μηχανισμού όσο και η βουλή να ενσκήψουν πάνω στο θέμα και να συγκροτήσουν εδώ και τώρα μία διακομματική επιτροπή για την όσο το δυνατόν ταχύτερη κατάρτιση ενός πορίσματος για την δραματική φάση στην οποία έχει εισέλθει το δημογραφικό μας πρόβλημα αφού η προγενέστερη κυβέρνηση για τον ίδιο λόγο και με το ίδιο θέμα με τον τότε Υπουργό εργασίας κύριο Παναγιωτόπουλο ,την κυρία Παπακώστα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και την κυρία Μανωλάκου Βουλευτή από το Κ.Κ.Ε δεν ευώδωσε. Πρέπει να σταματήσουν όλοι ,και στο όνομα της οικονομικής κρίσης να σφυρίζουν αδιάφορα για το θέμα. Σας προειδοποιούμε και σας καθιστούμε υπεύθυνους για τις συνέπειες της ολιγωρίας και της ατολμίας όλων σας για την επίλυση του προβλήματος της υπογεννητικότητας και της εθνικής καταστροφής μας η Ελλάδα δεν γενάει –γερνάει.
Κύριοι του κοινοβουλίου είστε οφειλέτες στο λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε ,γι αυτό περιμένουμε από εσάς να δείτε τις ανάγκες των πολυμελών οικογενειών θετικά και τα λόγια μας να γίνουν πράξεις σας. Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους του κοινοβουλίου, ευχαριστούμε τον κύριο Φώτη Κουβέλη για την ευχαριστήρια επιστολή , την περιφέρεια και τον Αντιπεριφεριάρχη κύριο Σπύρο Τζόκα τον Δήμαρχο Περιστερίου και Πρόεδρο του ΑΣΔΑ κύριο Ανδρέα Παχατουρίδη. Το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις του Δήμου Περιστερίου τον Γ.Γραμματέα του ΑΣΔΑ κύριο Αρβανίτη. Ευχαριστούμε όλες τις δημοτικές Αρχές και παρατάξεις σε όλους τους όμορους Δήμους τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και την Μητρόπολη Περιστερίου για την βοήθεια που προσφέρουν στον Σύλλογο και τα μέλη μας. Ευχαριστούμε τον νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου κύριο Ιωάννη Παπαγιάννη για την παρουσία του . Τον Σύλλογος Κρητών Περιστερίου και την πρόεδρο του κα. Βίκυ Λυλιμπάκη ,τον Σύλλογο Ηπειρωτών και τον Σύλλογο Ποντίων

Ευχαριστούμε τα catering ΑΥΡΑ για την προσφορά της βασιλόπιτας στον Σύλλογο μας ,επίσης τα super market Σκλαβενίτης, το υποκατάστημα του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου eurobank και την διευθύντρια κα. Ελένη Παπαχρόνη την εταιρία 3Ε για τα αναψυκτικά που προσέφερε στον Σύλλογο μας και την επιχείρηση Σκαγιάς Α.Β.Ε.Ε. για τα σχολικά είδη που πρόσφερε .

Οφείλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ του Συλλόγου τον κύριο Κοντό Δημήτριο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας O.Π.Ο.Τ.Τ.Ε ,τον κύριο Χριστοθανόπουλο Δημήτριο Γενικό Γραμματέα ,την κυρία Παυλίδη Γεωργία ταμεία ,τον κύριο Γαβαλά Χρήστο επί των Δημοσίων Σχέσεων και την κα. Καλλιόπη Παπαγεωργίου μέλος του Συλλόγου για την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόσωπο μου όπως και όλα τα μέλη του Συλλόγου που στηρίζουν το Δ.Σ με οποιονδήποτε τρόπο, και βέβαια όλους εσάς που είστε παρόντες και μας τιμήσατε με την παρουσία σας και σας θέλουμε δίπλα μας για να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου