Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αθώος ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, στο πλευρό του και ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος


Για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, παρευρέθηκε στις 23/02, στη δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, η οποία είχε διακοπεί στις 13 του μήνα.

Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος.

Είχε προηγηθεί μήνυση που κατέθεσε το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη δικαστική απόφαση και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο. 

Την απαλλαγή του δημάρχου είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του και ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, καθώς, όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πετρούπολης καλεί το λαό να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον πόλεμο και στο σύστημα που τον γεννάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου