Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

"Αδυνατώ να πιστέψω ότι η περιφέρεια αδυνατεί να συντηρήσει το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" δηλώνει στην Τ. Ο. του Ποταμιού ο Νίκος Σαράντης




Οι εξελίξεις στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", ζητήματα που αφορούν υπερχειλίσεις του Κηφισού, μικρά και μεγαλύτερα έργα στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό και η αδυναμία εξεύρεσης οικονομικών πόρων σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό εργαζομένων που δυσκολεύει και τις απολύτως απαραίτητες εργασίες, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης με αντιπροσωπεία της Τοπικής Οργάνωσης του Ποταμιού με επικεφαλής τη Γραμματέα της Τ.Ο. κ. Αλεξία Φαντάκη.
Ο Δήμαρχος εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" μπορεί να αποκατασταθεί ως ζωντανός και διαρκής πνεύμονας πρασίνου στην περιοχή με ελάχιστο δυνατό κόστος και εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα διαχείρισης, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη δύσκολη δουλειά που έχει.
"Το ελάχιστο λειτουργικό κόστος του Πάρκου είναι περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο και αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν είναι σε θέση να το καταβάλει πάγια η περιφέρεια" τόνισε ο Δήμαρχος ενώ διευκρίνισε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το σκεπτικό χρήσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις υποσχέσεις των φορέων για αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό προσθέτοντας ότι με τους λιγοστούς πόρους ο Δήμος υλοποιεί μικρά και μεγαλύτερα έργα στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους με στόχο να ανακουφίσουν τους δημότες δίνοντας καλύτερα ποιότητα ζωής και να αντέξουν στο χρόνο.
"Το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ελάχιστοι πλέον πόροι αλλά η αδυναμία μας να εργοδοτήσουμε τεχνίτες για τις τεράστιες ανάγκες του Δήμου. Τα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ από μόνα τους δεν αρκούν καθώς οι ανάγκες μας σε ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς, σιδηρουργούς και εργάτες δεν είναι εποχικές."


Η Τοπική Οργάνωση Αγίων Αναργύρων - Καματερού, δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο Νίκο Σαράντη ότι θα ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος, τόσο για την αποδοτική λειτουργία του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, όσο και για υποσχέσεις της κεντρικής διοίκησης προς το Δήμο, που δεν έχουν υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου