Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ


"Είχαμε δημόσια δεσμευθεί (https://goo.gl/il9RWX) πως θα θέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο την
καταγγελία κατοίκων της γειτονιάς στην οδό Κορυτσάς που από μήνες διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής σχετικά με ζημιά η οποία είχε προκληθεί σε πεζοδρόμιο από βαρύ όχημα στην συμβολή Κορυτσάς – Αγ. Παρασκευής. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων και του ίδιου του κ. δημάρχου προσωπικά η επισκευή δεν έχει γίνει.
Αφού πρώτα διαπιστώσαμε πως όντως το πεζοδρόμιο παραμένει στα ίδια χάλια (η φωτο είναι στις 23/1), θέσαμε το θέμα στην προ ημερησίας συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου 24/1. Τονίσαμε πως είναι απαράδεκτο η δημοτική μας αρχή από την μια να σκορπάει τα εκατονταχίλιαρα δημοσίου χρήματος σαν πετσετάκια για ψευδεπίγραφα φαραωνικά «έργα» προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων ημέτερων εργολάβων και διασκεδαστών καταπατώντας μάλιστα δημόσιους χώρους, και από την άλλη να τσιγκουνεύεται και να κωλυσιεργεί επί πολλούς μήνες προκειμένου να επισκευάσει δέκα μέτρα πεζοδρόμιο. Με άλλα λόγια να κατασπαταλά ασύστολα υπέρ συγκεκριμένων «επιχειρηματικών» συμφερόντων ενώ την ίδια στιγμή να αδιαφορεί παντελώς για τα πεζοδρόμια – τα οδοστρώματα – τα αντιπλημμυρικά – το πράσινο κλπ στις γειτονιές όπου κατοικούν οι κοινοί θνητοί Περιστεριώτες.
Η απάντηση που πήραμε ήταν τα γνωστά «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» : «δεν είναι δα και το μόνο παρόμοιο πρόβλημα στην πόλη, υπάρχουν πολλά άλλα» (λες και δεν ξέραμε πως σχεδόν όλα τα πεζοδρόμια και τα οδοστρώματα έχουν τα κακά τους χάλια) και πως «θα διευθετηθεί η επισκευή τις επόμενες μέρες» (που αν δεν είχε αναδειχθεί το θέμα, το σχετικό αίτημα απλά θα είχε πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με τα πολλές δεκάδες άλλα αντίστοιχα).
Οι κάτοικοι σε κάθε γειτονιά θα πρέπει να αυτοοργανώνονται αγωνιστικά.
Να προχωρούν σε συνελεύσεις και να συγκροτούν ανοικτές επιτροπές αγώνα.
Να διεκδικούν θαρραλέα και δυναμικά το δίκιο τους.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 28/1/2017"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου