Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Πετρούπολης - ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Σε μια εποχή, κατά την οποία όλο και περισσότεροι δημότες είναι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, ο
Δήμος Πετρούπολης προχώρησε στη δημιουργία πάρκου σκύλων, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλλει στην εκτόνωση των ζώων, γεγονός που αποτελεί ένα πρόβλημα στις σύγχρονες πλέον πόλεις και δεν αφορά μόνο τους ζωόφιλους.

  • Το πάρκο, η διαμόρφωση του οποίου έχει πλέον ολοκληρωθεί, βρίσκεται μέσα στο άλσος του Αγ. Δημητρίου, σε ειδικά περιφραγμένο και ασφαλή χώρο με χώμα, έκτασης 2.760 τ.μ. Ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα), ώστε να μπορούν να τρέξουν ελεύθερα και να παίξουν οι μικροί μας φίλοι, χωρίς να παρεμποδίζουν και να παρεμποδίζονται. Επιπλέον, στο χώρο υπάρχει βρύση, αλλά και ξύλινοι κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων.

Η δημιουργία του θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού για την προστασία και την καθαριότητα του δημόσιου χώρου, αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, καθώς οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και επομένως θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό τα παράπονα των πολιτών που χρησιμοποιούν τους χώρους ψυχαγωγίας (παιδικές χαρές, πλατείες κλπ) με τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου