Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς ζήτησε ο Β. Σίμος



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
   Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου
Πετρούπολης, κ. Βαγγέλη Σίμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, στην έδρα του ΥΠΕΣ.

  •    Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η παραμονή σε μόνιμες θέσεις εργασίας των εργαζομένων των προσωρινών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1/364/Μ/2008 των Παιδικών Σταθμών Δήμου Πετρούπολης και της προκήρυξης 1/379Μ/2009 του Δήμου Πετρούπολης που αφορά τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες.

   Για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη ανάγκη για οριστική πρόσληψη των ανωτέρω εργαζομένων , καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου (ειδικά σε τόσο καθοριστικούς τομείς, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί και η καθαριότητα). Εξάλλου, με την απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στην απαγόρευση των προσλήψεων έχουν στην κυριολεξία αποδεκατιστεί Υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, εδώ και χρόνια.

  •    Εξίσου μεγάλης σπουδαιότητας ζήτημα που απασχόλησε στην συνάντηση ήταν οι δύο προτάσεις του Δήμου Πετρούπολης, οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράζουν τις θέσεις και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον λαό και ιδιαίτερα τους ανέργους, οι οποίοι περισσότερο από κάθε άλλον δέχονται τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

 
Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν αρχικά το πάγωμα - αναστολή των κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης (να μην βεβαιώσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου καμία οφειλή στην εφορία, να μην προβεί σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων) και ακολούθως την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων.

  •    Ακριβώς επειδή, η οικονομική ασφυξία στην οποία βρίσκονται οι δήμοι τα τελευταία χρόνια υλοποιείται προκειμένου να προωθηθεί αποτελεσματικότερα η βασική πολιτική που υλοποιεί και η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ένταση της ανταπόδοσης, των ιδιωτικοποιήσεων και της παραπέρα φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει επίλυση των παραπάνω θεμάτων από την πλευρά του Υπουργείου. Εξάλλου, γι΄ αυτό και δεν υπήρχε σαφής δέσμευση.

   Μόνος τρόπος να αναχαιτιστεί αυτή η πολιτική είναι η παρέμβαση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για αυτό, καλεί το λαό της πόλης να πάρει θέση απέναντι στα μέτρα που προωθεί και υλοποιεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου