Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το δεσμευμένο οικόπεδο, οι 25 000 ευρω και το πειθαρχικό συμβούλιο για τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου



Για ένα  δεσμευμένο οικόπεδο  από το 1955, στον Προφήτη Ηλία του Δήμου Χαϊδαρίου ο δήμαρχος Μιχάλης
Σελέκος παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό συμβούλιο, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη οικοπέδου.


  • Το 2011 εκδόθηκε τιμή αποζημίωσης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία διαφωνεί ο ιδιοκτήτης και ζητάει περισσότερα χρήματα. 

Αντί για το ποσό των 48.000 ευρώ, που είχε καθοριστεί,  ζητάει 73.000 ευρώ. 


  • Σε περίπτωση όμως που καταβαλλόταν η αποζημίωση με βάση τους δικούς του υπολογισμούς, ο δήμαρχος θα παραπεμπόταν κατηγορούμενος  για απιστία. 


Ο ιδιοκτήτης Προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε σχετική έγγραφη απάντηση από τη σημερινή δημοτική αρχή. 

  • Ο Δήμος Χαϊδαρίου όμως δεν απάντησε ποτέ και έτσι ο  ιδιοκτήτης έκανε καταγγελία και βάσει το νόμου 3852/2010 και ο δήμαρχος πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο.

Στις 22  Νοεμβρίου σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε ομόφωνα τη συμπαράστασή του στο δήμαρχο και αποφάσισε να ζητήσει την παύση της πειθαρχικής δίωξής του για την παραπάνω υπόθεση.
  • Από τη ψηφοφορία απείχε η παράταξη Ντηνιακού,  που χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό παιχνίδι την έκτακτη συνεδρίαση. ΕΔΩ
Στην απολογία του στο πειθαρχικό συμβούλιο στις 25 Νοεμβρίου ο δήμαρχος  Μιχάλης Σελέκος υποστήριξε πως από τη στιγμή που ο Δήμος Χαϊδαρίου είχε άμεση επαφή με τον ενδιαφερόμενο, θεωρήθηκε πως δεν υπήρχε λόγος να ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη, αφού το θέμα είχε πάρει το δρόμο του. Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει δόλος. Ο Δημότης μπορεί να λάβει την αποζημίωσή του, βάσει όμως του νόμου όποτε επιθυμεί.
  • Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί στο επόμενο δίμηνο. Αν και η απόφαση αναμένεται να είναι ευνοϊκή για το Δήμαρχο, προβλέπονται μόνο διοικητικές και όχι ποινικές κυρώσεις. Υπάρχει επίσης και το δικαίωμα έφεσης. 
Η έδρα που εκδίκασε την υπόθεση ήταν πενταμελής, αποτελούμενη από τρεις εφέτες, έναν εκπρόσωπο της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου