Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ANTIΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ


Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας συνάντηση του Αντιδημάρχου Πετρούπολης κ. Φιλίππου Θανάση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα.

  •    Ο Αντιδήμαρχος, με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κα Ζουριδάκη Μάρθα, αλλά και με αντιπροσωπεία δέκα κατοίκων της οδού Κέρκης στην Πετρούπολη, εξέθεσαν αναλυτικά στον Αντιπεριφερειάρχη τα πάρα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται στη συγκεκριμένη περιοχή από τα νερά, χώματα και φερτά υλικά που συγκεντρώνονται και κατακλύζουν την περιοχή, με δραματικά αποτελέσματα για τις κατοικίες και τους διαμένοντες όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Για την αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης, η οποία σχετίζεται με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πόλη από την τελευταία πολύ έντονη βροχόπτωση της 22ας Οκτωβρίου 2015, αλλά και με την εκτέλεση αποτρεπτικών επεμβάσεων, στα πλαίσια της πρόληψης σε περίπτωση νέου έντονου καιρικού φαινομένου. Το έργο θα καλύπτει εργασίες ύψους 200.000,00 ευρώ, για αποκατάσταση επιφάνειας διάσπαρτων πλακοστρωμένων δρόμων και πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα στη δασική οδό προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πρώην λατομείου Γρηγορίου και στο Ποικίλο Όρος.
  • Η εν λόγω μελέτη έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, αλλά δεν είναι ακόμη μέσα στα εκτελεστέα έργα της. Ο κ. Φιλίππου και οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν την αναγκαιότητα της εκτέλεσης του ως άνω έργου, γιατί θα δώσει σε μεγάλο βαθμό τέλος στις δυσμενείς συνέπειες από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και θα ανακουφίσει την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της.
Ο κ. Τζόκας δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε στο προσεχές διάστημα να τεθεί η προαναφερθείσα μελέτη ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεκπαιρέωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου