Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας με την Υφυπουργό Οικονομικών


Τη νέα Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας θέτοντας πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τόσο την περιουσία του Δήμου όσο και τις περιουσίες μεγάλου αριθμού δημοτών.

  • Σε ότι αφορά το Δήμο ζητήθηκε από την Υφυπουργό, ως αρμόδια, η πλήρη παραχώρηση σημαντικών ακινήτων που ως σήμερα έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο. 
Πρόκειται για τα 14 ισόγεια καταστήματα που λειτουργεί το Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης , τα 34.000 τ.μ που έχει διαμορφωθεί το Άλσος Μητέρας, η έκταση 10.055 τ.μ όπου λειτουργούν σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Δημήτρης Παντελιάδης», το Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου», το ΚΗΦΗ, και η έκταση των 11,390 στρεμμάτων στα «Ριμινίτικα» μέσα στα οποία ήδη λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Επίσης ζητήθηκε η παραχώρηση και νέων ακινήτων, που το Δημόσιο εμφανίζεται ως φερόμενος ιδιοκτήτης, τα οποία είναι τα ακόλουθα: έκταση εμβαδού 543 τ.μ. και έκταση εμβαδού 532 τ.μ. επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, επίσης έκταση εμβαδού 1995 τ.μ. και εμβαδού 4098 τ.μ. στη θέση «Κακοσούλι». Η θετική εξέλιξη των παραπάνω αιτημάτων θα δώσει τη δυνατότητα μέγιστης αξιοποίησης των χώρων προς όφελος της πόλης και των δημοτών. 
Σε ότι αφορά το μεγάλο αριθμό δημοτών που από το Ελληνικό Δημόσιο αμφισβητείται η κυριότητα των οικοπέδων τους στα πλαίσια της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου ο Δήμαρχος τόνισε προς την Υφυπουργό ότι οι δημότες ασκούσαν όλες τις πράξεις κυριότητος, νομής και κατοχής μέχρι σήμερα χωρίς καμία αμφισβήτηση της κυριότητας επί των ακινήτων τους. 
  • Οι διεκδικητικές ενέργειες του Ελληνικού Δημοσίου έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους θιγόμενους συμπολίτες μας και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Υφυπουργού ώστε να δοθεί οριστική λύση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εμπλεκομένων ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου