Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Αιγάλεω: Η Συμμαχία για το Αιγάλεω Απαξιώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν διαφωνεί

Ποιος φοβάται τη συμμετοχή των πολιτών;


Ο Δήμος Αιγάλεω απαντά στην ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» που 

Καλούσε όλους τους Δημότες να απόσχουν από την "κωμωδία" που στήνεται από τη Διοίκηση Μπίρμπα, εννοώντας τις ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων Δείτε το σχετικό Άρθρο 

Η ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω», που “ενημερώνει”  τον
Αιγαλιώτικο λαό για τις ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, απαξιώνει την ανάγκη της ουσιαστικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας πέραν της ψήφου στις Δημοτικές εκλογές και στη διαμόρφωση της καθημερινότητας. Απαξιώνει όμως και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν διαφωνεί.
  • Δεν μπορούμε να καταλάβουμε επίσης μέλη της Επιτροπής Τοπικής Δημοκρατίας, ενώ καλούνται δεν συμμετέχουν, αλλά γνωρίζουν «…….. μέσω δορυφόρων;» ότι τάχα δημιουργούνται μηχανισμοί ερήμην της Επιτροπής για να αποφασίσουν …… τι; την ώρα και τους σχολικούς χώρους, που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

 Τι φοβούνται όμως όλοι αυτοί;

  • Φοβούνται μήπως  οι δημότες συλλογικά  διατυπώνουν τα αιτήματά τους και συλλογικά  τα διεκδικούν, χτυπώντας έτσι πελατειακές αντιλήψεις;

Εμείς ως Δημοτική Αρχή αναζητάμε και ενισχύουμε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την προβολή των αιτημάτων τους με διαφανή και δημόσιο τρόπο.
  • Θέλουμε η φωνή του δημότη να ακούγεται καθαρά, δυνατά και θεσμικά.

Επιδιώκουμε μια ειλικρινή σχέση και θέλουμε να ενημερώνεται, να μας κρίνει, να μας ελέγχει, να προτείνει και να συμμετέχει.

  • Εμείς τον θέλουμε πρωταγωνιστή!! Τον θέλουμε συμμέτοχο και όχι ακροατή.

 Γι’ αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, ανεξάρτητα αν είναι δημότες ή όχι να προσέλθουν μαζικά στις Ανοιχτές Συνελεύσεις της περιοχής τους, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη, ώστε να κάνουμε έτσι, το πρώτο βήμα για την Τοπική Δημοκρατία στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου