Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Βαγγέλης Ντηνιακός: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για επιδίωξη εντυπώσεων από το Μιχάλης Σελέκο



Το θέμα που αφορούσε την πειθαρχική δίωξη του δημάρχου για την μη απάντηση του δήμου στα έγγραφα του συνηγόρου του πολίτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκτακτο και κατεπείγον.

  • Από την εισήγηση που έκανε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος παρά την προσπάθεια του να αποπροσανατολίσει, έγινε ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία ολιγωρία του δήμου καθώς δεν απάντησε ποτέ σε έγγραφα του συνήγορου του πολίτη ως όφειλε σχετικά με υπόθεση συμπολίτη μας. Φυσικά αυτή η ολιγωρία δεν μπορεί να φτάνει σε πειθαρχική δίωξη του ίδιου του Δημάρχου.

Το θέμα επίσης είναι απολύτως κατανοητό ότι δεν έχει καμία σχέση με πολιτική δίωξη όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος. Μάλιστα δεν είναι άξιο καν απόφασης δημοτικού συμβουλίου και βέβαια σε καμία περίπτωση όπως προαναφέρθη άξιο πειθαρχικής δίωξης.

  • Είναι φανερό τελικά ότι ο δήμαρχος επιδιώκει να μετατρέψει ένα πολύ απλό θέμα διοικητικής φύσεως ως δήθεν πολιτική δίωξη επιδιώκοντας έναν «τσάμπα-ηρωισμό».

Σε αυτή την συνεδρίαση επιδίωξης εντυπώσεων η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» παρέστη και έδωσε τη στήριξη της στο Δήμαρχο για αυτό το διοικητικής φύσης θέμα, ωστόσο δεν δέχτηκε έπειτα να συμμετέχει σε μία επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων συζήτηση και ψηφοφορία και αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο.

  • Επισημαίνουμε ότι για ακόμα μία φορά δεν υπήρξε έγκαιρη προηγούμενη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και δεν δόθηκαν τα σχετικά έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση. Την ίδια τακτική ακολουθεί συχνά η δημοτική αρχή στα δημοτικά συμβούλια.

Το ίδιο έγινε και με το θέμα του Κτηματολογίου,όπως επίσης και στα θέματα της επιτροπής ποιότητας ζωής. Δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της μη ύπαρξης ενημέρωσης καθώς αυτό είναι υποτίμηση των δημοτικών συμβούλων και του δημοτικού συμβουλίου ως θεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου