Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Βραβείο καινοτομίας για το "Haidari-Agenda" του Βαγγέλη Ντηνιακού στον διαγωνισμό Best City Awards 2016


 Στην τελετή βράβευσης που διεξήχθη χθες το βράδυ 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη, στον
διαγωνισμό Best City Awards 2016 στο Γκάζι η ηλεκτρονική και αναλογική πλατφόρμα «Haidari Agenda - Η φωνή των πολιτών» έλαβε το silver βραβείο στον πυλώνα "liveable city", στην κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Διακυβέρνησης.
  • Τον Φεβρουάριο του 2016 η ιδέα του επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» Βαγγέλη Ντηνιακού για μία άμεση επικοινωνία με τους πολίτες της πόλης αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, πήρε σάρκα και οστά με την υλοποίηση της πλατφόρμας Haidari-Agenda. 
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η ιδέα αυτή έγινε πράξη και έχει πλέον μπει για τα καλά στις ζωές των πολιτών που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν την διαδικτυακή, αλλά και την αναλογική έκδοση του Haidari-Agenda προκειμένου να θέσουν για το Χαϊδάρι προβλήματα προς επίλυση αλλά και προτάσεις προς υλοποίηση με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του Χαϊδαρίου.

  • Χθες ήρθε η μεγάλη διάκριση για τους κόπους περίπου 50 ατόμων που μαζί με το Βαγγέλη Ντηνιακό δούλεψαν εθελοντικά για την υλοποίηση της πλατφόρμας. Η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» πέτυχε μία πολύ σημαντική διάκριση για το Χαϊδάρι στον χώρο της αυτοδιοίκησης, κατακτώντας το ασημένιο βραβείο στον διαγωνισμό Best City Awards 2016 τα οποία επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις κορυφαίες καινοτόμες ιδέες, προκειμένου οι πόλεις να είναι περισσότερο φιλικές στους πολίτες. 
Σε μία σύντομη ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Ντηνιακός επισήμανε πως o συνδυασμός του ανήκει στην αντιπολίτευση και δεν είναι δημοτική αρχή και τόνισε πως μεταξύ δήμου και αντιπολίτευσης μπορεί να υπάρξει αγαστή συνεργασία προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής της πόλης. Πρέπει να σημειωθεί πως ο συνδυασμός του Βαγγέλη Ντηνιακού ήταν ο μόνος αντιπολιτευτικός συνδυασμός που κατάφερε να λάβει βραβείο. Επίτευγμα μοναδικό αν αναλογιστεί κανείς πως όλοι οι νικητές ήταν παρατάξεις που ασκούν διοίκηση στους δήμους τους.

  • Νικητές στην συγκεκριμένη κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Διακυβέρνησης ήταν μεταξύ άλλων: Bronze βραβεία: Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Silver βραβεία: Δήμος Κηφισιάς. Gold βραβεία: Δήμος Ηρακλείου Κρήτης. Επιπλέον σε άλλες κατηγορίες gold βραβείο έλαβε ο Δήμος Αθηναίων για το σύστημα της ηλεκτρονικής στάθμευσης από κινητό, o Δήμος Καρπενησίου για το πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης και επίτιμο βραβείο ο Σταύρος Μπένος, πρώην Υπουργός Εσωτερικων και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας για την υλοποίηση των ΚΕΠ.

  • Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ
Με τη λειτουργία της πλατφόρμας Haidari-Agenda έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή και συνεισφορά των πολιτών στα κοινά της πόλης του Χαϊδαρίου. Οι πολίτες αρχίζουν να γίνονται συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων και όχι να είναι αποκλεισμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
  • Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί πάνω από 190 αιτήματα που αφορούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τεχνικά έργα, στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στην τοπική αγορά αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και άθλησης.
Πολλά από τα θέματα αυτά, αφού έχουν περάσει από το στάδιο της αξιολόγησης, έχουν παρουσιαστεί και συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια , άλλα έχουν κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με κάποια από αυτά να έχουν επιλυθεί και πολλά ακόμα να βρίσκονται στο στάδιο της επίλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου