Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης και του Σωματείου Εργαζόμενων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτεριών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.



  •  Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση της ομηρίας των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ
 Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 ο Δήμαρχος Πετρούπολης και το Σωματείο Εργαζομένων
του Δήμου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.
  Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση της ομηρίας των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος αφορούν την παραμονή σε μόνιμες θέσεις εργασίας των εργαζομένων των προσωρινών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1/364/Μ/2008 των Παιδικών Σταθμών Δήμου Πετρούπολης και της προκήρυξης 1/379Μ/2009 του Δήμου Πετρούπολης (Ανταποδοτικές Υπηρεσίες) και την μετατροπή των συμβάσεών τους από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.
  Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος στην χρονίζουσα ανασφάλεια και ομηρία των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ειδικότερα από τη στιγμή που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου.

  Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πετρούπολης ότι είναι ζήτημα ημερών να κατατεθεί προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση με την μορφή τροπολογίας, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την παραμονή των εργαζομένων και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι οι οποίοι απολύθηκαν το προηγούμενο άμεσο χρονικό διάστημα, λόγω διορισμού των επιτυχόντων από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.
  Μετά από τις συνεχείς πιέσεις και τις κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής και του Σωματείου του Δήμου μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μπορούμε πλέον να μιλάμε για θετικές εξελίξεις στο θέμα της δικαίωσης των εργαζομένων αυτών, αλλά και των οικογενειών τους, χωρίς όμως να δείχνουμε καμία επανάπαυση ή εφησυχασμό. Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι να σταματήσει η εκμετάλλευση και η εργασιακή ομηρία και
έως ότου καταστεί εφικτό να υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου