Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής από αστυνομικούς διέταξε ο εισαγγελέας


Σε έρευνα σχετικά με τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής από άνδρες της αστυνομίας προχωρά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος θα καλέσει τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 
  • Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (ΕΑΣΥΔΑ) προς την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με παράλληλη κοινοποίηση στον εισαγγελέα και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Ήδη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σταματάκης, ο οποίος θα παραδώσει όλα τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του. 
  • Όπως έχουμε στο παρελθόν αναφέρει ΕΔΩ το υπάρχον πρόβλημα προβλημάτισε την περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ και τοποθέτησε αστυνομικούς για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, πάντως, διατείνεται πως η αρμοδιότητα της φύλαξης του ΧΥΤΑ ανήκει στην περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να φυλά το χώρο η αστυνομία.
Αυτοσχέδιο παράνομο τρίκυκλο για μεταφορά υλικών!
  •  Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο χώρο δε διαθέτουν κανένα προστατευτικό μέσο, ούτε φέρουν ειδικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμα και σήμερα, βρίσκεται σε καθημερινή βάση (δυο τουλάχιστον βάρδιες) περιπολικό της αστυνομίας στο ΧΥΤΑ Φυλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σύμβαση με εταιρία σεκιούριτι, η οποία φυλά κανονικά το χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου