Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Διαρροή επικίνδυνου υγρού στον Ασπρόπυργο


  • Η διαρροή προήλθε όταν η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων που περιείχε φορμαλδεΰδη, έπεσε και έσπασε κατά τη μεταφορά της

Αυτοψία διενήργησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να διαπιστωθούν οποιεσδήποτε παραβάσεις, όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

  • Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (clark) έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο υγρό χημικό να διαχυθεί. Η Διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας, κ. Σόνια Ελευθεριάδου και ο Τμηματάρχης, κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας. Έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Η Διαρροή του επικίνδυνου υγρού στον Ασπρόπυργο ανησυχησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου ο οποίος στην ανάρτησή του στο fb έγραψε:
 
«Ασπρόπυργος: ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΥΓΡΟΥ!

Μετά την ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση ΟΛΩΝ των ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ υπηρεσιών η κατάσταση ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ και αυτό ειναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
Σήμερα το μεσημέρι όμως – 700 λίτρα ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗΣ της εταιρείας prime way που ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ στις εγκαταστάσεις της στον
Ασπρόπυργο –ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ κατά την διαδιαδικασία μετακίνησης τους.
Το ΥΛΙΚΟ ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ που βρισκόταν σε ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ και ειναι υπό κάποιες συνθήκες ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ανθρώπων και για το περιβάλλον – ΕΓΕΙΡΕΙ για μια ακόμα φορά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει στην ΕΥΡΥΤΕΡΗ περιοχή εξ’ αιτίας δραστηριοτήτων – που συστατικό τους στοιχείο ειναι η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του κύκλου εργασιών τους.
Αυτήν την στιγμή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με ΕΘΥΝΗ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ διασκορπισμένου ΥΛΙΚΟΥ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου