Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής αποκαθιστά τμήμα της Λ. Κηφισού που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου



Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, εκπονήθηκε μελέτη και δημοπρατήθηκε κρίσιμο έργο που αφορά στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της επί της Λεωφόρου Κηφισού, με στόχο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν έπειτα από τις καταστροφές που δημιούργησαν οι πλημμύρες της 22ης και 23ης Οκτωβρίου του 2015. 
  • Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελήφθη από την Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει της αναμονής των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η στατικότητα της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος της οδού Λ. Κατσώνη. Υπενθυμίζεται ότι γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επέτρεψαν στο ΥΠΟΜΕΔΙ να δημοπρατήσει έργο πλήρους αποκατάστασης του ρέματος, με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα στις 27.09.2016.
Ακολούθως, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έξοδος των χρηστών του οδικού δικτύου προς τις δυτικές συνοικίες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε τη σχετική Σύμβαση που έχει ως αντικείμενο την «Αποκατάσταση δυτικού πρανούς Λεωφόρου Κηφισού», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου