Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: Συντήρηση δρόμων -καθαρισμός δασικών περιοχών στο όρος Αιγάλεω και με εντονότατη αντιδραση μας αλλα και η προσωπική και αποτελεσματικη παρέμβαση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή

 Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη στην προσωπική του
σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα, με χρήση βαρέων χωματουργικων μηχανημάτων, οι δράσεις ενίσχυσης της πυρασφάλειας του όρους Αιγαλεω όπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ.
Με τις δράσεις αυτές αποκαθίστανται οι διαβρώσεις των ορεινών δασικών δρόμων ώστε σε περίπτωση φωτιάς να είναι προσπελάσιμοι από τα μεγάλα οχηματα της πυροσβεστικής.

  • Ταυτόχρονα καθαρίστηκαν από μπάζα και ογκώδη αντικείμενα διάφορες περιοχές (αναμεσα τους τα πάρκιν της λεωφορου Σχιστου).
Οι δράσεις αυτές του ΠΕΣΥΔΑΠ μαζί με τις άλλες που προηγήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη (αποψιλώσεις, τοποθέτηση νέων δεξαμενών, επισκευή των παλαιων, ενίσχυση του αυτόνομου συστήματος επικοινωνίας, ενημέρωση του κοινου, πυροφυλάκια, περίπολα κλπ) θωρακίζουν το όρος Αιγάλεω, πολύτιμο και τελευταίο φυσικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

ΥΓ.
1. Για όσους αναρωτηθούν γιατί διαρκουν μέχρι τώρα οι εργασίες αυτές πρέπει να ξέρουν ότι παρά λίγο δεν θα γίνονταν λόγω παράλογων εμποδίων που έθεταν στη χρηματοδότηση των Συνδέσμων οι γραφειοκράτες.

Χρειάστηκε η εντονότατη αντιδραση μας αλλα και η προσωπική και αποτελεσματικη παρέμβαση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή που τον ευχαριστώ θερμά.
2. Εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ θέλω επισης να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους του, ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής τους Γιωργο Πινη, που αγωνιζονται άλλο ένα καλοκαίρι κάτω από δύσκολες συνθήκες έχοντας συνεχή παρουσία στο βουνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου