Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα.


    Tην Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας συνάντηση του
Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα.

  •    Ο Δήμαρχος Πετρούπολης εξέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοικίες της Δυτικής Αθήνας, εξαιτίας της Χωματερής. Αρχικά αναφέρθηκε στην αποπνικτική δυσοσμία που κατακλύζει την πόλη, η οποία έχει πλέον καταστεί ανυπόφορη. Ακολούθως, επισήμανε αναλυτικά όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα, στον περιβάλλον, αλλά κυρίως στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. 
Ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της χωματερής, το οποίο ταλανίζει για πάρα πολλά χρόνια την ήδη βεβαρημένη με προβλήματα Δυτική Αθήνα. Ανέφερε, επίσης, ότι το αίτημα για οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ έχει ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης, με την ευκαιρία της ψήφισης του ΤΣΔΑ (Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων).  
  • Δεύτερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου για την αποκατάσταση των πρανών του Εθνικού Σταδίου, στο Ποικίλο Όρος (περιοχή Αγίας Τριάδας). Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στο ζήτημα του εκβραχισμού, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο όρο για να προχωρήσει η ΓΓΑ στις ενέργειες αποπεράτωσης και κατασκευής του Εθνικού Σταδίου.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για την παραχώρηση χρηματοδότησης ύψους 700.000,00 ευρώ, για την εκτέλεση των εργασιών εκβραχισμού.
  •     Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν, επίσης, δύο άλλα πολύ σημαντικά έργα, για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισπευθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, έτσι ώστε να ακολουθήσει η δημοπράτησή τους.
Η πρώτη αφορά την ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών δρόμων και λεωφορειοδρόμων της πόλης, έργο το οποίο θα κοστίσει 1.100.000,00 ευρώ και έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
  • Η δεύτερη σχετίζεται με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πόλη από την τελευταία πολύ έντονη βροχόπτωση της 22ας Οκτωβρίου, αλλά και με την εκτέλεση αποτρεπτικών επεμβάσεων, στα πλαίσια της πρόληψης σε περίπτωση νέου έντονου καιρικού φαινομένου. Το έργο θα καλύπτει εργασίες ύψους 200.000,00 ευρώ, για αποκατάσταση επιφάνειας διάσπαρτων πλακοστρωμένων δρόμων και πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα στη δασική οδό προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πρώην λατομείου Γρηγορίου και στο Ποικίλο Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου