Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Βαγγέλης Σίμος προς Ρένα Δούρου: Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για τη χωματερή τώρα!

Επιστολή στην Περιφεριάρχη Ρένα Δούρου που συμπεριλαμβάνει τα μέγιστα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πετρούπολη με την εκρηκτική κατάσταση στην χωματερή στη Δυτική Αθήνα απέστειλε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος. 

Κα Δούρου,
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η πόλη μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της χωματερής. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, η μυρωδιά που προέρχεται από αυτή κάνει ανυπόφορη και αποπνικτική την κατάσταση στην ατμόσφαιρα.


  • Είναι γεγονός, ότι οι συνοικίες της Δυτικής Αθήνας επιβαρύνονται με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων.
 Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, τη σοβαρή υποχρηματοδότηση στους Δήμους και την έλλειψη προσωπικού, την απουσία αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα της χωματερής.
  • Πρόβλημα σοβαρό και ιδιαίτερα επικίνδυνο, που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και επιβαρύνει όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία των κατοίκων της περιοχής. 
Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής είναι εγκληματικές, αφού μεθόδευσαν το αδιέξοδο που ζούμε σήμερα, ώστε να γενικευθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και στον τομέα των απορριμμάτων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι θέμα τεχνικό. 
Η εκρηκτική κατάσταση με την χωματερή στη Δυτική Αθήνα είναι θέμα πέρα για πέρα πολιτικό. Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, εκφράσαμε τη θέση μας ότι το πρόβλημα της χωματερής πρέπει να λήξει με το άμεσο και αμετάκλητο κλείσιμο και την αποκατάσταση αυτής, παίρνοντας υπόψη όλα τα περιβαλλοντικά δεδομένα και τις συνθήκες υγιεινής των κατοίκων. Θέση που σας την έχουμε αποστείλει.
  • Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Περιφερειάρχης και ως Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, έστω και τώρα που η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ φτάνει προς το τέλος, και απαιτούμε να παρθούν μέτρα τώρα. 
Για εμάς η διαχείριση των απορριμμάτων είναι στενά δεμένη με τους όρους διαβίωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και γνωρίζεται πολύ καλά ότι στη Δυτική Αθήνα η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι άνθρωποι του μεροκάματου και της ανεργίας. Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο "ΧΥΤΑ Φυλής", να μετεγκατασταθεί σε κατάλληλη και εκτός Θριασίου θέση ο αποτεφρωτήρας των μολυσματικών, να αρχίσει άμεσα η απορρύπανση και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό όσων αγωνίζονται για μια διαχείριση απορριμμάτων που δε θα έχει ως κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου