Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Πρόεδρος και πάλι στην ΠΕΔΑ ο Νίκος Σαράντης.

  •  Ενεργοποιήθηκε η συμφωνία των «τριών»

Αλλαγή… προγραμματισμένης φρουράς στην ηγεσία της ΠΕΔΑ με την ενεργοποίηση της συμφωνίας «κυρίων», καθώς πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκλογή νέου προέδρου και γενικού γραμματέα από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.
  • Η σημερινή διαδικασία στηρίχθηκε στην αρχική, άτυπη, συμφωνία που είχαν κάνει τρεις παρατάξεις και η οποία προέβλεπε την εναλλαγή προεδρείου, με ισόποσες θητείες. Έτσι, σήμερα πρόεδρος εξελέγη με 13 ψήφους σε 13 ψηφίσαντες ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και γενικός γραμματέας (με επίσης 13 ψήφους σε 13 ψηφίσαντες) ο, μέχρι σήμερα, πρόεδρος και δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. Μετά από 20 μήνες, καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Νωρίτερα, είχε αποχωρήσει η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» με επικεφαλής τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος έκανε λόγο για «πραξικοπηματική διαδικασία», υπενθυμίζοντας ότι από την πλευρά του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
  • Από την πλευρά του, ο κ. Ιωακειμίδης χαρακτήρισε τη διαδικασία υπόθεση των οργάνων, όχι των δικαστηρίων, υποστηρίζοντας ότι τρεις παρατάξεις συμφώνησαν σε εναλλασσόμενο προεδρείο, παρά τις πολιτικές διαφορές τους.

Από την διαδικασία απείχαν η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Σακούτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου