Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, στην «Αλληλέγγυα Μέρα»


  Χαιρετισμό απευθύνε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, στο φεστιβάλ «Αλληλέγγυα
Μέρα» που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, για 3η συνεχόμενη χρονιά η δημοτική κίνηση Αλληλέγγυα Πόλη.
  • Το φετινό φεστιβάλ, είχε θεματική την Ραδιοφωνία και πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη περιοχή, μία γειτονιά στα περίχωρα του Ιλίου. Στόχο είχε να γνωρίσει ο κόσμος την περιοχή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, αλλά και να ανοίξει ο φάκελος του πάγιου αιτήματος των κατοίκων της πόλης του Ιλίου για την αξιοποίηση του χώρου των παλιών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και την δημιουργία Πάρκου-Μουσείου για την ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας τόνισε την σημασία της πρωτοβουλίας αυτής ενώ αναγνώρισε πως πρόκειται για μια διαχρονική διεκδίκηση που αφορά ολόκληρη την Δυτική Αθήνα.
 
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση. Θέμα της εκδήλωσης, «Η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου και η ανάγκη για δημιουργία Μουσείου – Πάρκου Ραδιοφωνίας στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στο Ίλιον» και καλεσμένοι ομιλητές/τριες ήταν οι: Εύη Αποστολάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής, ο Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και ο Χρυσόστομος Λουκάς, δημοσιογράφος του ρ/σ «Στο Κόκκινο - 105,5».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου