Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

μπαμπης καουκης: Ντροπή σε όλους εμάς που καθόμαστε και ακούμε τα ψέματά τους.



Βγήκε ξαφνικά η Κυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι με εντατικούς ελέγχους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πατάξει τη φοροδιαφυγή!!
Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι θα πατάξει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη φοροδιαφυγή.
  • Πως θα το κάνει άραγε αυτό, όταν εδώ και 18 μήνες που είναι Κυβέρνηση, λιμνάζουν με δική της ευθύνη, τουλάχιστον 40.000 μεγάλες υποθέσεις στα συρτάρια του ΣΔΟΕ και των Ελεγκτικών κέντρων;
Μήπως πιστεύει ότι βάζοντας τους εφοριακούς υπαλλήλους να ...κυνηγάνε τη μη έκδοση αποδείξεων σε μικρά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένδυσης και υπόδησης ότι θα μαζέψει έσοδα και η φοροδιαφυγή θα παταχθεί;
  • Και μάλιστα με εξαθλιωμένους εφοριακούς υπαλλήλους χωρίς τη κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς υπερωρίες, χωρίς υπηρεσιακά αυτοκίνητα, χωρίς κονδύλια για τη βενζίνη; αφήνοντας στο απυρόβλητο μεγάλες εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές, μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους και ότι έχει σχέση με παροχή.;
Και μη μου πείτε ότι τώρα ήρθαν και ανέλαβαν και δεν ξέρουν ή δεν ήξεραν τι γινότανε; Συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλοι αυτοί που κυβερνούν σήμερα.
  • Κανείς δεν είναι από παρθενογένεση. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όλοι συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη πολιτική και οικονομική σκηνή της χώρας.
Με το να σηκώνουμε σκόνη, να κάνουμε σαματά, να προσπαθούμε να εκφοβίζουμε επιχειρηματίες που είναι στο χείλος της καταστροφής, βάζοντάς τους απέναντι σε δημόσιους λειτουργούς δε κάνουμε τίποτα.
  • Αφού όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δε τους άρεσε και ότι καλό πήγαινε να γίνει στη χώρα το σταμάταγαν είτε με απεργίες, είτε με λεηλασίες, γιατί δεκαοκτώ μήνες τώρα δεν έφεραν ένα νέο φορολογικό σύστημα, σταθερό, ευέλικτο, δίκαιο με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές ώστε να προσελκύσουν και νέες επενδύσεις; Γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχαν ουσιαστικά πρόστιμα;
Το μόνο που κάνουν όλο αυτό τον καιρό είναι να προσπαθούν να καλύψουν τα ψέματα που είπαν με καινούργια ψέματα, να διχάζουν το Λαό και να προσπαθούν να μαζέψουν από παντού την εξουσία στα χέρια τους για να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μήπως και κρατηθούν λίγο ακόμα στην εξουσία.
  • Ντροπή σε όλους εμάς που καθόμαστε και ακούμε τα ψέματά τους. Ντροπή για τη νέα φορολογική αφαίμαξη. Ντροπή για το νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων. Ντροπή για τη διόγκωση της ανεργίας.
Ντροπή η ύπαρξη των capital controls. Ντροπή να επιβραβεύουμε τους επίορκους και τους μπαταχτσήδες. Και πάνω από όλα ντροπή που θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ερμαφρόδιτες κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου