Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus+ Meeting Europe πραγματοποίησε το ΙΕΚ Περιστερίου στο ΚΥΒΕ




 Στο πλαίσιο της διάδοσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ με
τίτλο «MEETING EUROPE» το Δ.ΙΕΚ Περιστερίου πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1) τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. Το πρόγραμμα «MEETING EUROPE» εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δ. ΙΕΚ Περιστερίου με στόχο τόσο την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης όσο και την προσαρμογή του στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα στο πεδίο της επαγγελματικής κατάρτισης.


  • Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιστερίου κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Δήμου με το Δ.ΙΕΚ Περιστερίου και ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τους εκπαιδευτές για το έργο που παρέχουν στην τοπική κοινωνία.

 

  • Στην εναρκτήρια ομιλία της η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου κα Φραντζέσκα Φλαμπούρη παρουσίασε τους άξονες της στρατηγικής διεθνοποίησης του οργανισμού και ανέπτυξε τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και τα οφέλη τόσο για τον ίδιο τον οργανισμό όσο και για την τοπική κοινωνία και την περιφέρεια, τονίζοντας ότι η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια ένταξης  του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου στο σύνολο των σύγχρονων Δ.ΙΕΚ ευρωπαϊκών προδιαγραφών που δίνουν έμφαση σε θέματα ποιότητας, καινοτομίας και σύνδεσης με την αγορά εργασίας. 

Αναλυτικότερα, η αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της βελτίωσης των ικανοτήτων του διοικητικού προσωπικού του ΙΕΚ, η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, η διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων των καταρτιζόμενων νων μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και της ευρωπαϊκής εμπειρίας και η υιοθέτηση μίας κουλτούρας εξωστρέφειας, δικτύωσης και συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών με τους Ευρωπαίους εταίρους συνιστούν ορισμένα μόνο από τα οφέλη του «MEETING EUROPE».

  • Στη συνέχεια, καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής-Πολυμέσα (Web designer/ developer, video games)» παρουσίασαν το λογότυπο που σχεδίασαν και την ιστοσελίδα www.iekperisteri.eu που δημιούργησαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την καλύτερη δυνατή διάχυση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του έργου των καταρτιζομένων από διάφορες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου.
Την εκδήλωση του ΔΙΕΚ Περιστερίου κάλυψαν τα τοπικά μέσα επικοινωνίας με ρεπορτάζ και βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου