Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Γιάννα Χριστόγλου: Η προσπάθεια κάποιων να σπηλώσουν με τα ψεύδη τη προσωπική μου και πολιτική μου διαδρομή θα πέσει στο κενό.


Απάντηση στην επισήμανση του κ. Βούλγαρη, σχετικά με το ποιος έδωσε την άδεια σε ιδιώτη να
χρησιμοποιήσει τον Δημόσιο Χώρο του 4ου Λυκείου Αιγάλεω ΕΔΩ το σχετικό άρθρο, έδωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Αιγάλεω κα. Χριστόγλου. 
Ανέπτυξε τα επιχειρήματα της για το λόγο που δεν ασχολήθηκε σε βάθος με το θέμα από την αρχή, αφού ουδέποτε δεν υπεβλήθει αίτηση για παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του 4ου Λυκείου στο Δήμο, εξήγησε τις θέσεις του Διευθυντού του 4ου ΓΕΛ για το θέμα, και τέλος αφιέρωσε αρκετό χώρο στην απάντηση της για να αναφερθεί στις προεκτάσεις που πήρε το θέμα στα διαδικτυακά μέσα τονίζοντας πως η τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της δημοκρατίας και της προάσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών αποτελούν για την ίδια αξίες και στάση ζωής.

  •  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της κας Χριστόγλου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
"Απαντώντας στην επισήμανση του κ. Βούλγαρη, οι παραχωρήσεις των σχολικών χώρων, αμφιθεάτρων, γυμναστηρίων κλπ. γίνονται βάση της νομοθεσίας και των εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας.

  • Αίτηση για παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του 4ου Λυκείου δεν υπεβλήθει στο Δήμο από τη συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου και ως εκ τούτου δεν συνεδρίασαν τα αντίστοιχα όργανα προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά, δηλαδή το νομικό πρόσωπο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ούτω καθεξής.

Όπως δήλωσα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβα μία πρόσκληση στο γραφείο μου όπως δεκάδες καθημερινά και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω και αυτό ίσως είναι και το μοναδικό μου λάθος.
  • Όπως είπα δεν υπήρχε αίτημα παραχώρησης ώστε να το παραπέμψω και να ασχοληθώ αρμοδίως.

Ευθέως λοιπόν απαντώ ότι ο Δήμος κι εγώ προσωπικά δεν είχαμε καμία εμπλοκή στην άδεια παραχώρησης του σχολικού αμφιθεάτρου.

  • Μετά το θέμα που προέκυψε από την επισήμανση και αφού ρωτήθηκε ο Διευθυντής του Σχολείου μου είπε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα απ’ την εν λόγω επιχειρηματία για να γίνει πολιτιστική εκδήλωση και να βραβεύσει ορισμένους μαθητές που φοίτησαν στο φροντιστήριό της χωρίς να γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο της εκδήλωσης, και τους παρέπεμψε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αφού θα βραβευόντουσαν κάποιοι μαθητές, και ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη διότι δεν παρακολούθησε από κοντά τις συνεννοήσεις γιατί θα ήταν από κοινού μια πολιτιστική εκδήλωση με το Σύλλογο.

Θέλω επίσης να διευκρινίσω ότι, με αφορμή τη συγκεκριμένη επισήμανση, κινητοποιήθηκε το διαδίκτυο και όχι μόνο. Πήρε προεκτάσεις που αγγίζουν τα όρια της πολιτικής ανηθικότητας διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες ότι τάχα ένα μόνο δημόσιο κτήριο για τέτοια χρήση στο Αιγάλεω κι αυτό ήταν το τέταρτο ΓΕΛ με τις ιδιαιτερότητες ότι ο διευθυντής είναι σύζυγος της κ. Χριστόγλου.
  • Απαντώ προς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αν και όλοι γνωρίζετε οι περισσότεροι από σας έχετε θητεύσει ως μέλη στα νομικά πρόσωπα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι έχουν δωθεί αρκετές παραχωρήσεις σε ιδιωτικούς φορείς τόσο σε δημόσια κτήρια όσο και σε δημοτικά κτήρια για πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Η προσπάθεια κάποιων να σπηλώσουν με τα ψεύδη τη προσωπική μου και πολιτική μου διαδρομή χρησιμοποιώντας μάλιστα την ιδιότητα του συζύγου μου (Διευθυντής Λυκείου) θα πέσει στο κενό.

  • Ας αναζητήσουν αλλού σκάνδαλα και διαπλεκόμενα συμφέροντα γιατί σ’ αυτή την πόλη όλοι γνωριζόμαστε και κρινόμαστε καθημερινά τόσο από την πολιτική όσο και από την επαγγελματική μας πρακτική και συμπεριφορά όπως γνωρίζετε αγωνίστηκα και συνεχίζω να αγωνίζομαι για την αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης όπου άλλωστε και υπηρετώ.

Η τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της δημοκρατίας και της προάσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών αποτελούν για μένα αξίες και στάση ζωής.

  • Όπως καταλαβαίνετε αυτή η ανακοίνωση αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα ασχοληθώ με το διαδίκτυο, όπως και μέχρι σήμερα, παρότι πάρα πολλές φορές έχω προκληθεί. Δεν ασχολούμαι για να τρέφω συζητήσεις και γελοιότητες που δεν με αφορούν και προσωπικά."
Μετά την απάντηση της κας Χριστόγλου το λόγο πήρε ο κύριος Γκίκας και αναφερόμαστε σε άλλο άρθρο μας για το τι ειπώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου