Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για την σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Την Τετάρτη 1 η Ιουνίου 2016, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας επισκέφθηκε το
Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» μαζί με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη.
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρόλο που έχει διαχρονικά διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη του υγειονομικού έργου της περιοχής, περιήλθε τα τελευταία χρόνια σε σημαντική υποβάθμιση, μετά την καταστροφική πολιτική κλεισίματος που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Με την κινητοποίηση των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά κυρίως των κατοίκων της περιοχής, σήμερα φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για την σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου.
Ήδη παρατηρείται βελτίωση της λειτουργίας του εργαστηρίου και των εξωτερικών ιατρείων. Ταυτόχρονα έχουν μεταφερθεί υπηρεσίες που λειτουργούσαν σε ενοικιαζόμενα κτίρια, εξοικονομώντας έτσι χιλιάδες Ευρώ κάθε μήνα για το Δημόσιο. Συγκεκριμένα έχουν ήδη μεταφερθεί οι υπηρεσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΠΕΔΥ Αγίας Βαρβάρας, καθώς και οι
υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, οδοντιατρικής και το ίδρυμα μητέρας και παιδιού
του ΠΕΔΥ Αιγάλεω.
Η Περιφέρεια Αττικής, πέρα από την κινητοποίησή της και τις παρεμβάσεις της στο Υπουργείο, έχει ήδη διαθέσει από τον προϋπολογισμό της κονδύλι ύψους 1 εκ. € για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.
Σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της 2 ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γίνεται σχεδιασμός ανάπυξης ακόμα περισσότερων υπηρεσιών υγείας που θα στεγαστούν στα κτίρια του Νοσοκομείου και που θα είναι τοπικής αλλά και μητροπολιτικής εμβέλειας.
Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε τη δραστηριότητα αναβάθμισης που παρατηρείται στο Νοσοκομείο και δήλωσε ικανοποιημένος και αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση αυτού του σχεδιασμού θα αναβαθμιστεί συνολικά η παροχή του υγειονομικού έργου
στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Παράλληλα ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και των μεταφερθεισών μονάδων για την πολύτιμη συμβολή τους, χωρίς την οποία αυτός ο σχεδιασμός δεν είχε γίνει κατορθωτό να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου