Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ : Εγκαλουμε τη Διοίκηση Παχατουρίδη και ζητάμε να παρεμβουν όλες οι ανεξάρτητες αρχές


> > Αφιερωμένο εξαιρετικά σ όσους κ όσες ήταν σε ροζ συννεφακια κ πίστευαν ότι αρκεί η ήπια
"καλοπροαιρετη"  κριτική να αποδομηθει το σύστημα εξουσίας που έχει εγκατασταθεί στο Περιστέρι
> > Προ ημερών ο Δήμαρχος Τρικάλων, γνωστός για τις ομολογουμενως πρωτοποριακες πρακτικές του,ανακοίνωσε την πρόθεση του να ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

  • > > Το παράδειγμα του μπορεί να άσκησε κάποια επιρροή και στη Δημοτική Αρχή Περιστερίου.. 
> > Είχε προηγηθεί η 4 η ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς.. Το κόστος τεράστιο με δεδομένη την ασφυκτικη οικονομική συγκυρία σε εποχές μνημόνιων..κάτι λιγότερο από 1.000.000 σύμφωνα με τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου τέθηκε το θέμα από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Μια τέτοια επένδυση, υπό άλλους όρους,θα στοχευε αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας. Εξάλλου σε κάτι ανάλογο παραπέμπει κ ο τίτλος της παράταξης Παχατουριδη. "Με την Κοινωνία μπροστά"..
  • > > Μόνο που κ στη περίπτωση αυτή αποκαλύφθηκε ότι το κατεστημένο που έχει δημιουργηθεί έχει γερες ριζες.τα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα έχουν σφιχτά αγκαλιασει την δημοτική αρχή και θυμίζουν το σύμπλεγμα του Λαοκοοντα. Η ισχύς εν τη ενώσει.. Η κατακλυσμιαια υπερπροβολή, η επικοινωνιακη αξιοποίηση ακόμα κ της τελευταίας σακούλας τροφίμων σε απορους  συμπολίτες μας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ,ακόμα κ σ εκείνα πανελλαδικης εμβελειας, δεν μπορεί παρά να υποστηριζονται από καλούς και ανιδιοτελεις φίλους.. 
> > Η διαδικασία "αξιοποιησης" της επένδυσης των χρημάτων των πολιτών έγινε με όλες "τις νομιμες διαδικασίες". Για αυτό κ στο Δημοτικό Συμβούλιο οι τόνοι ήταν υψηλοι...Επιχειρηθηκε απ τη Διοικηση να φανεί ότι "η τάξη και η νομιμότητα θριαμβευσαν ξανά". Μόνο που παραμένουν κάποια ερωτήματα :
  • > > Σύμπτωση που την εκμετάλλευση του "αναψυκτηριου" ανέλαβαν τα ίδια επιχειρηματικα συμφέροντα που δραστηριοποιουνται στην πόλη. (αντίστοιχοι περιμένουν "ευκαιρίες" σε άλλους κλάδους)
> > Σύμπτωση που το ενοίκιο είναι τόσο χαμηλό και δεν βρέθηκε ένας άλλος να πλειοδοτησει? Απλή σύμπτωση η το σύστημα πατάει σε γερες βάσεις με το ένδυμα της νομιμοφανειας ?
  • > > Λέτε στις συμπτώσεις αυτές να έχει την ίδια άποψη ο ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, όταν μάλιστα υπάρχει ΣΑΦΗΣ ΠΑΡΆΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΊΟΥ :ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗΣ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ -ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ Η ΦΎΛΑΞΗ,Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. 
> > Είναι λοιπόν μια ΕΜΜΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΘΈΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΔΉΜΟΣ. Αυτό αποτυπώνεται και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου (..κ στις κάμερες των "διαμορφωτων της κοινής γνώμης"..).
  • Εγκαλουμε λοιπόν τη Διοίκηση και ζητάμε να παρεμβουν όλες οι ανεξάρτητες αρχές σε μια κίνηση που έχει ισχυρό πολιτικό συμβολισμο, υπονομευει τις θέσεις εργασίας κ παραπέμπει σε καθεστώς γαλερας. Η εκχώρηση αναλόγων αρμοδιοτητων σε ιδιώτες υπονομευει τη θέση της Τοπικής Αυτοδιοικησης, φαλκιδευει το κοινωνικό πρόσωπο της, χαρασει δρόμους για αύξηση, των ήδη μεγάλων, δημοτικών τελών. Η διοίκηση παραδέχθηκε ότι το ενοίκιο είναι χαμηλό γιατί ο εκμισθωτης αναλαμβάνει τη φύλαξη κ την καθαριότητα. Πάντως όχι με προσωπική εργασία..
> > Στα πλαίσια της ίδιας ακριβώς λογικής είναι η σχεδιαζομενη παραχώρηση ενός ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΏΡΟΥ ,στο κέντρο του Περιστερίου,ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΙΚΩΝ.
  Η Διοίκηση προτίθεται να να το παραχωρήσει σε ιδιώτες έναντι μισθιου για 12 χρόνια. Μάλιστα φορώντας εκτάκτως τον αντικυβερνητικο του μανδυα ειρωνευτηκε ότι "δεν τον εκχώρησε για 99 χρόνια όπως κάποιοι αλλοι.."
  • > > Ο Α.Παχατουριδης βρήκε την κατάλληλη συγκυρία για να εκχωρησει ένα Δημοτικό χώρο (..όπως ακριβώς το ειπε πριν τον διορθώσει η αεικινητη αντιδημαρχος..). 
> > Εκείνος ήταν που δεν επέτρεψε σε συλλογικοτητες της πόλης να λειτουργησουν το χώρο με χαρακτηριστικά ελευθεριοτητας, αυτοοργανωσης κ αυτοδιαχειρισης. Και κάνοντας πράξη τη βούληση της παράταξης κ των πολιτικών του μεντορων κάλεσε το 2010 να έρθουν τα ΜΑΤ για να προφυλαξει την περιοχή απ τ ανησυχα κ" άγρια " νιάτα της πόλης. Ο πολιτικός αυταρχισμος κ η διαφυλαξη των προνομιων του κατεστημενου της πόλης.
  • > > Η πόλη πρέπει ν αποκτήσει ένα χώρο πολιτισμού φιλικό προς την Νεολαία, η τουλάχιστον εκείνο το κομμάτι της που προτάσει εναλλακτικους τρόπους έκφρασης κ δράσης :τα μουσικά σύνολα να βρουν χωρο, ζωγράφοι κ άλλοι εικαστικοι να κοινωνουν τα έργα τους,να γίνονται συζητήσεις, να αναπνευουν οι νέοι με το δικό τους τρόπο.
> > Όλα αυτά βέβαια δεν είναι στο DNA του Δημάρχου. Δεν το απαξίωσε συνειδητά τόσα χρόνια για να το παραχωρήσει στους νέους κ τις συλλογικοτητες. Το διαφυλαξε....Καραδοκουν εκείνοι που ξέρουν ότι δεν μπορεί να τους το αρνηθεί..
  • > > ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΒΕΑΚΗ ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ.. 
  • > > ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ;
  • > > ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ 
  • > > ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου