Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ


Το πρόγραμμα της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ με το οποίο απευθυνθήκαμε στον λαό του Αιγάλεω και κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014, ξεκινά ως εξής:

“Ζούμε τις δραματικές επιπτώσεις μιας βαθιάς πολύπλευρης κρίσης του νεοφιλελεύθερου πολιτικοοικονομικού συστήματος σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η προτεινόμενη συνταγή εξόδου για την χώρα μας, το Μνημόνιο, αποδεικνύεται «συνταγή θανάτου» των τοπικών κοινωνιών”. Λίγο παρακάτω αναφέρει:
“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο ανάχωμα του κοινωνικού κράτους, διαλύεται με τις αποφάσεις της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων, τα Παρατηρητήρια και τον νεοσυγκεντρωτισμό του «Καλλικράτη»”.
Τέλος, διακηρύττει: “Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει: πρώτο καθήκον των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών η ειρηνική, μαζική, δημοκρατική και ενωτική πάλη για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και της διατήρησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών”.
Θυμίζουμε επίσης, την προεκλογική επιστολή με τίτλο "Ένα καθήκον και πέντε προτάσεις για το μέλλον της πόλης», όπου ως αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την ουσιαστική επίτευξη των προγραμματικών μας στόχων, έμπαινε η ανατροπή των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε νέο μνημόνιο που οι επιπτώσεις του επισωρεύονται στις αντίστοιχες των προηγούμενων μνημονίων, σαρώνοντας την κοινωνία με την αδυσώπητη βία της φτωχοποίησης και όλα όσα αυτή συνεπάγεται.
Ενώ λοιπόν η «συνταγή θανάτου για τις τοπικές κοινωνίες» συνεχίζεται και παρά το γεγονός ότι εμείς είχαμε ως «πρώτο καθήκον» την «πάλη για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών», η Δημοτική Αρχή συντάσσεται πλήρως με την κυβέρνηση, έχοντας απεμπολήσει τις αρχές και διακηρύξεις που είχαμε ως Δημοτική Παράταξη.
Παρότι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση στο Δήμο μας θα ήταν πολύ χειρότερη αν ο επικεφαλής όσο και τα λοιπά μέλη της παρούσας διοίκησης δεν είχαν τις γνώσεις που διαθέτουν και δεν έκαναν τις πραγματικά άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν καθημερινά, από την άλλη, είναι εξίσου προφανές ότι όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις και η αξία σε ατομικό επίπεδο των μελών μιας διοίκησης, εφόσον στη χώρα επιβάλλονται μνημόνια που μεταξύ όλων των άλλων «στραγγίζουν το αίμα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα τοπικά προβλήματα θα επιδεινώνονται ραγδαία.

  • Συνεπώς, εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή, εκφράζουμε την πολιτική μας διαφοροποίηση από την Δημοτική Αρχή και δηλώνουμε ρητά ότι εξακολουθούμε να τιμούμε τη δέσμευση για "αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων", όπως ακριβώς διατυπώθηκε από τα χείλη του Δημήτρη Μπίρμπα κατά την ορκωμοσία μας στις 31/8/2014.
Παράλληλα, καλούμε τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας, σε μια πόλη που το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 70%, να μην αφεθούν στην απογοήτευση και στην παραίτηση, να μην πιστέψουν ότι "δεν υπάρχει καμία εναλλακτική παρά μόνο υποταγή", να μην αποδεχτούν να πλήττεται βάναυσα η Δημοκρατία για να εφαρμόζονται τα μνημόνια (που υπάρχουν απλά για να στερούν από το λαό μας ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις του ανάγκες προκειμένου να συνεχίζεται απρόσκοπτα η ροή των τόκων προς δανειστές και τοκογλύφους) και να ενεργοποιηθούμε όλοι μαζί για ένα νέο, αποφασιστικότερο αντιμνημονιακό μέτωπο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, που είναι ανάγκη να εκφραστεί και τοπικά.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ:
Αρώνης Χαράλαμπος
Βαγενά Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου