Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φοιτώντων & Αποφοίτων ΣΔΕ στο ΚΥΒΕ  Η Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων & Αποφοίτων ΣΔΕ σε μια σεμνή τελετή στις 2 Απριλίου 2016, στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού χώρου ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακάριου 1, στο Περιστέρι
Αττικής, τίμησε την κα Ευγενία Τζουμάκα Δασκάλα-Μητέρα-Ψυχή του θεσμού έως το 2008 με σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του και βράβευσε όλους τους απόφοιτους μαθητές των ΣΔΕ της Χώρας που είναι σήμερα εν δυνάμει ή ήδη επιστήμονες. Πιστεύοντας ακράδαντα πως οι άνθρωποι αυτοί που μόχθησαν σκληρά και έφεραν εις πέρας την ουσιαστική πραγμάτωση της Δεύτερης Ευκαιρίας στη ζωή τους, είναι ένα ισχυρό πρότυπο στην ελληνική κοινωνία του σήμερα αλλά και στη γενικότερη εικόνα της Δια Βίου Μάθησης. Στα πρόσωπα των εκατόν εξήντα επτά (167) ανθρώπων που βραβεύτηκαν ξεχώρισε η προσπάθεια, επαινέθηκε η σκληρή δουλειά, αναγνωρίστηκε η πρωτοβουλία και τιμήθηκε η αφοσίωση.


Ομολογουμένως υπήρξε ένα κλίμα συγκίνησης καθώς στην τελετή παραβρεθήκαν παλαιοί απόφοιτοι και νυν μαθητές από πολλά ΣΔΕ της χώρας, εκπρόσωποι άλλων οργανωμένων συλλόγων αποφοίτων όπως του ΣΑΣΔΕ Λάρισας. Τα συναισθήματα ξεχειλίζουν σε τέτοιες στιγμές και δεν είναι εύκολο να περιγραφούν όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα πρόσωπα που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
  • Από την Αυστρία όπου ζει μόνιμα ήρθε η ζωγράφος κα Κωνσταντίνα Φαρμάκη για να παραλάβει τον έπαινο της, από τη Σπαρτή η γλυκύτατη εν δυνάμει ανθρωπολόγος κα Αναστασία Τσαρουχά. Από την κεντρική Ελλάδα ταξίδεψαν ομαδικά με πούλμαν για να έρθουν και εκείνοι κοντά μας, μαθητές και απόφοιτοι των ΣΔΕ Βόλου και Λάρισας, μαζί τους ο εξαίρετος Διευθυντής του ΣΔΕ Βόλου κ. Λίνος Βίγκλας και ο υποδιευθυντής κ. Γιώργος Σκίτζος. Η εκπρόσωπος μας στην κεντρική Ελλάδα κα Αριάδνη Καραγιάννη με τον αντιπρόεδρο του ΣΑΣΔΕ κο Κώστα Οικονόμου. Εκπρόσωποι από το Αγρίνιο, τον Ορχομενό, τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Καβάλα, την Πάτρα, το Ναύπλιο. Από την Φλώρινα ήρθε η αγωνίστρια κα Σοφία Κωστοπούλου – Τσαμπουριάνου.

  • Βέβαια μας τίμησαν με την παρουσία τους, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστεριού και ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Ανδρέας Παχατουριδης, εκπρόσωποι των θεσμών της πολιτείας, και της μητρόπολης Περιστερίου. Επίσης παρευρέθησαν κοντά μας και πολλοί άλλοι καλοί φίλοι οι όποιοι με τη θετική τους ενέργεια μας προκάλεσαν συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην μνήμη δυο αγαπημένων «απόντων» που με το έργο τους σφράγισαν με επιτυχία την προσπάθεια για την εμπέδωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στη συνείδηση του ελληνικού λαού, στη Γεωργία Παπαγούλα, Διευθύντρια του ΣΔΕ Αχαρνών και στο Γεώργιο Ζουγανέλη Διευθυντή του ΣΔΕ Φυλάκων Κορυδαλλού οι οποίοι δεν είναι στη ζωή αλλά μέσα από το έργο τους παραμένουν ζωντανοί κοντά μας.

  • Η γνώση είναι ελπίδα και η ελπίδα είναι ελευθερία, επανέλαβε ο πρόεδρος της (ΠΕΦΑΣΔΕ), Γιώργος Λαύκας ο οποίος υπογράμμισε: «Τα ΣΔΕ αποτελούν μια εκπαιδευτική όαση στην έρημο του αναλφαβητισμού, μια χείρα βοηθείας σ΄ αυτόν που ήθελε… αλλά του έλεγαν ότι δεν μπορεί πια!!!». Ο κ. Λαύκας τόνισε ότι «οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και να προτρέψουμε τους συνανθρώπους μας να πιστέψουν ότι μπορούν, διότι όπου υπάρχει μπορώ υπάρχει και ένας νέος δρόμος!...». Κλείνοντας, ο κ. Λαύκας επαίνεσε τη θέληση των μαθητών να περπατήσουν σε καινούρια πνευματικά μονοπάτια. «Αυτό που κάποτε θεωρούσαν αδύνατο κάποιοι, όλοι εμείς το κάναμε δυνατό» είπε, χαρακτηριστικά.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Ο Δήμος Περιστερίου, που διαχρονικά έχει δείξει πόσο στηρίζει και πόσο επενδύει στους τομείς της γνώσης, της μάθησης, του πνεύματος, της τέχνης και του πολιτισμού, με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια φιλοξενεί και την σημερινή τιμητική εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στους τολμηρούς και φιλόδοξους σπουδαστές, όπως και τους αποφοίτους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε σύνδεση μέσω skype με τα ΣΔΕ Ιεράπετρας, Σερρών και Νάουσας με τους διευθυντές και τους καθηγητές να εκφράζουν την υπερηφάνεια τους που βρίσκονται σε αυτά τα σχολεία.

 Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΦΟΙΤΩΝΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Μακεδονίας 23 & Πελοποννήσου,
Τ.Κ. 181 21 Κορυδαλλός Αττικής
Τηλ. επικοινωνίας: 210 5693520, 6945 170 981
e-mail:pefasdeg@gmail.com

www.facebook.com/ΠΕΦΑΣΔΕ-204646962889254/
 
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Ε Σ


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα  τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια μας.
Ευχαριστούμε οπωσδήποτε θερμά το Δήμο Περιστερίου αλλά  και τον  ίδιο το Δήμαρχο προσωπικά  κο Ανδρέα Παχατουρίδη που στάθηκε αρωγός στο πλάι μας ανιδιοτελώς από την πρώτη στιγμή.
            Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε από πλευράς του Δήμου, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και περιβάλλοντος  κα Μαρία Τσιώτα - Μάρκου και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Αναστάσιο Θεοδωρακό.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως  το Διευθυντή της ΓΓΔΒΜ κο Παναγιώτη Καπούλα για την παραχώρηση της συνέντευξης που παρακολουθήσατε. 
Την κα Άννα Μαυρουδή Διευθύνουσα σύμβουλο  του  ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ομαλή συνεργασία. 
Την κα Χρυσάνθη Γκοντίνου συνεργάτιδα του Γενικού Γραμματέα της Δια Βίου Μάθησης  για την καλή επικοινωνία.
Ευχαριστούμε ξεχωριστά το μοναδικό συγκρότημα «Ήχοι απ΄ το Λιμάνι» τη μουσική δεινότητα του οποίου απολαύσατε όσοι ακλουθήσατε στη χοροεσπερίδα, πιο συγκεκριμένα τον κο Σταμάτη & Αργυρώ Καβασίλη και την κα Αριστέα Κιουρκτζόγλου.  
Ένα ακόμα ευχαριστώ στο δημοσιογράφο κο Μιχάλη Νιβολιανίτη από το «έθνος» που μας στηρίζει με τα όμορφα αφιερώματα του, στους μαθητές και στα σχολεία μας.
Τέλος  θερμές  ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές & αποφοίτους που «υπερέβαλαν εαυτόν»  προκειμένου να οργανωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και στα πρόσωπα και τους φορείς που πίστεψαν και  υποστήριξαν την ιδέα και την προσπάθεια μας αυτή  εξαρχής.
Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΕΦΑΣΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου