Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο την 14-4-16





Το θέμα της Α΄ Παιδικής Χαράς έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι Φώτης Κουγιουμτζής.

Τόνισε ότι η παράταξή μας είναι αντίθετη με την δημιουργία αναψυκτηρίου στο χώρο, ωστόσο είναι απαράδεκτο επίσης να γίνεται ένας διαγωνισμός με τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ και ρώτησε αν η χρήση αυτή συνάδει κατ΄ αρχήν με την φιλοσοφία του βιοκλιματικού πάρκου όπως το αποκαλεί η διοίκηση, ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Αν η διοίκηση κρίνει συμφέρουσα την κίνηση αυτή τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική άποψη και τι σκέφτεται για το χώρο του Πολυϊατρείου που ρημάζει και δεν έχει καμία λειτουργία»;

Αναφέρθηκε επίσης στο κολυμβητήριο του Λόφου και ζήτησε πληροφορίες για την παραλαβή του έργου, αλλά και στην ΔΑΤΕΠ τονίζοντας ότι «πρέπει και πάλι το θέμα να συζητηθεί ολοκληρωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως πρέπει το ζήτημα των προμηθευτών να λυθεί ,χωρίς να πάρει άλλη αναβολή».

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζούτσος ζήτησε από την διοίκηση λύση έτσι ώστε «η συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Τρώων και Χαλκίδος να πάψει να είναι καρμανιόλα καθώς στο σημείο έχουν γίνει πολλά τροχαία. Είναι ένα δύσκολο σημείο που γίνεται πολύ επικίνδυνο καθώς βρίσκεται κοντά στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο και το ΙΕΚ της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε στο ΙΚΑ του Αγίου Ιεροθέου: « πλανάται μια φήμη μετ΄ επιτάσεως , ότι η συγκεκριμένη υγειονομική δομή είναι μέσα στις προθέσεις του υπουργείου να καταργηθεί. Εάν και εφ όσον υπάρχει μια τέτοια πληροφορία τι προτίθεται να κάνει η διοίκηση δεδομένου ότι το Περιστέρι έχει πρόβλημα με τις δομές υγείας; Υπάρχει το Κέντρο Υγείας το οποίο πολλές φορές έχει γίνει απόπειρα να υποστελεχωθεί και ουσιαστικά να κλείσει και με δεδομένο ότι στην ευρύτερη περιοχή τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν δεχθεί ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στα χρόνια της μνημονιακής θύελλας, όπως το κλείσιμο του Λοιμωδών, ότι το Αττικό υπολειτουργεί με πάρα πολλά προβλήματα και το ερώτημα που τίθεται, είναι εάν και εφ όσον θα πρέπει να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί στην αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι θα ξεσηκωθούν και θα έχουν απόλυτο δίκαιο».

Στο κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής» αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βαθιώτης. «Με αφορμή την αναστολή των εργασιών πανελλαδικά και σε ότι αφορά στην πόλη μας της Ηλεκτρονικής Αθηνών ,μιας εταιρείας με μακρά πορεία στον εργασιακό χώρο άνω των 65 ετών και εκφράζοντας και την συμπαράστασή μου στους εργαζομένους, των οποίων ο πρόεδρος ανέφερε ότι αυτά που έπαθαν τα βιώνουν εξ αιτίας των αλλεπάλληλων μνημονίων που έχουν ενσκήψει στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα ως σώμα και επειδή διακονούμε πολιτικές θέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και όπου είναι δυνατόν να βοηθήσουμε ως πολιτικό όργανο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αυτή την ώρα, αυτοί που θίγονται κυρίως, είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Χρέος όλων είναι να συμβάλουμε στην διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά θα ήθελα κατ εξοχήν στους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, να εκφράσουμε μία αν θέλετε υπέρμετρη συμπαράσταση.» .

Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος όσον αφορά το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, ρώτησε τον αντιδήμαρχο κ. Λύκο σχετικά με τη δήλωσή του για τη διαβούλευση των 36 ημερών χωρίς ενδιαφέρον από κανένα. «Διαβάζω είπε την έκθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής την οποία υπογράφει και ο Δήμαρχος, στην οποία αναφέρεται ότι η ομάδα έργου επιφυλάσσεται να επανεξετάσει την επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου. Τι επικοινωνιακή πολιτική έγινε έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει διαβούλευση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου