Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ 11:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  • ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • Εργαζόμενοι- Άνεργοι- Αυτοαπασχολούμενοι- Συνταξιούχοι του Χαϊδαρίου,
Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειές είναι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για παρερμηνείες, αποτυπώνουν ωμά την πραγματικότητα: 3.641.682 απασχολούμενοι και 1.174.658 άνεργοι. Με ποσοστό ανεργίας να υπολογίζεται σε 24,4%, ολοένα αυξανόμενο.
Η ανεργία μαστίζει σήμερα τη λαϊκή οικογένεια, πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες και δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, ούτε ελληνική πρωτοτυπία. Για την ανεργία δεν φταίει ο εργάτης που τον βαφτίζουν τεμπέλη και ανειδίκευτο, δεν φταίνε τα σωματεία και οι απεργίες. Φταίνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζοντας τους εργάτες όσο τους χρειαστούν, εφαρμόζουν ελαστικά ωράρια, τσαλαπατούν εργασιακά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές, μειώνεται η φορολογία τους, χρηματοδοτούνται από το κράτος κι όλα αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.
Κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο!
  • Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Δήμο μας. Φυσικά, οι Κοινωνικές Δομές κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους όσους έχουν ανάγκη όμως, όπως είναι λογικό αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Ενημερώνουμε πως στο Χαϊδάρι, αυτή τη στιγμή, έχουν καταγραφεί πάνω από 970 οικογένειες με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, 780 οικογένειες σιτίζονται από τρόφιμα που τους διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία, πάνω από 700 ανέργους έχει καταγράψει το Γραφείο Ανέργων, ενώ το λαϊκό φροντιστήριο εξυπηρετεί πάνω από 70 παιδιά. Φυσικά γνωρίζουμε ότι η πραγματική ανεργία ξεπερνά τους παραπάνω αριθμούς.
Η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου δεν παρακολουθεί με απάθεια ή αδιάφορα χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν στερηθεί το βασικό μέσο για να ζουν, την εργασία και να μην μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειωδώς τις ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες.
Σε μια τέτοια πραγματικότητα έχουμε την υποχρέωση, από πιστή στο δίκιο των εργαζόμενων, να καλέσουμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ανέργων που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας.
  • Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχουν όλοι δουλειά με δικαιώματα!
Ζούμε σε μια περίοδο που η ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα επιστημονικά επιτεύγματα και τα μέσα εργασίας έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Αντί, λόγο αυτού, να ικανοποιούνται βασικές ανθρώπινες ανάγκες, μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων δεν μπορεί να αγοράσει βασικά προϊόντα και άλλο μεγάλο τμήμα παραμένει στην ανεργία.
  • Όλοι στον αγώνα ενάντια στην αιτία που δημιουργεί την ανεργία. Πρέπει να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.
Διεκδικούμε – Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
Έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
  • Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μη στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας, νέα νοσοκομεία εφόσον μόνο το Αττικό έμεινε να καλύπτει όλη τη Δυτική Αθήνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ 11:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου
Το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή
Οκτώ μέρες θα είναι η διάρκεια της πορείας ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα ως την Αθήνα η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή 3 Απρίλη από την πλατεία Γεωργίου στις 8 το πρωί και αφού διασχίσει μια απόσταση 220 χιλιομέτρων θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απρίλη.
Συνολικά προβλέπονται επτά διανυκτερεύσεις σε αθλητικά κέντρα αντίστοιχων πόλεων, ενώ καθημερινά θα γίνονται στάσεις και δραστηριότητες στις πόλεις της περιοχής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πορείας είναι:
- Σάββατο 2 Απρίλη, συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 7.30 μ.μ.
1η ημέρα - Κυριακή 3 Απρίλη
Πάτρα - Αίγιο
Εκδήλωση: Αίγιο
2η ημέρα - Δευτέρα 4 Απρίλη
Αίγιο - Ακράτα
Εκδήλωση : Ακράτα
3η ημέρα - Τρίτη 5 Απρίλη
Ακράτα - Ξυλόκαστρο
Εκδήλωση: Ξυλόκαστρο
4η ημέρα - Τετάρτη 6 Απρίλη
Ξυλόκαστρο - Κόρινθος
Εκδήλωση: Κόρινθος
5η ημέρα - Πέμπτη 7 Απρίλη
Κόρινθος - Άγιοι Θεόδωροι
Εκδήλωση: Άγιοι Θεόδωροι
6η ημέρα - Παρασκευή 8 Απρίλη
Άγιοι Θεόδωροι - Μέγαρα
Εκδήλωση: Μέγαρα
7η ημέρα - Σάββατο 9 Απρίλη
Μέγαρα - Ελευσίνα
Εκδήλωση: Ελευσίνα
8η ημέρα - Κυριακή 10 Απρίλη
Ελευσίνα - Αθήνα (Σύνταγμα)
Στάση στο Χαϊδάρι στις 11:30 Πλατεία Δημαρχείου
Εκδήλωση: Αθήνα - Σύνταγμα
Πληροφορίες συμμετοχής και απαραίτητος εξοπλισμός
Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχεται:
- Φαγητό
- Νερό
- Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.
Απαραίτητος εξοπλισμός:
- Υπνόσακος (sleeping bag)
- Αθλητικά παπούτσια
- 3-4 Ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως)
- Μπλούζες βαμβακερές
- Πετσέτες
Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί τις ημέρες που διεξάγεται η διαδήλωση θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετέχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.
ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132047273

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου