Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σύσκεψη για την υλοποίηση άμεσων λύσεων και την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής της Δυτικής Αθήνας.

  • Σε εφαρμογή της απόφασης που είχε ληφθεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, την Περιφερειάρχη Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους Δυτικής Αθήνας, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε η Επιτροπή Συντονισμού των Συναρμόδιων Φορέων για τη Δυτική Αθήνα.

Σε ειδική σύσκεψη που προκλήθηκε από τον συντονιστή της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στο Περιστέρι, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
α) Η συνεχής λειτουργία της Επιτροπής, μέσω της συνεργασίας των εκπροσώπων κάθε φορέα. Η συγκρότηση ομάδων εργασίας ανά θεματικό τομέα που αντιμετωπίζεται κάθε φορά στην Επιτροπή.
β) Η ταχύτερη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Υποδομών για την ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την Εσχατιά και τη Φλέβα. Η επιτάχυνση από την Περιφέρεια του αντιπλημμυρικού έργου της Λεωφόρου Αθηνών. Η ταχύτερη ανταπόκριση των Δήμων στην εκπόνηση και κατάθεση μελετών.
γ) Η συνεργασία των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών με τη Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αθήνας.
δ) Η πρόταση προς τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος για την άμεση αντικατάσταση του "νόμου Μανιάτη" για το Πάρκο Τρίτση με νέο νόμο που θα καθιερώνει ένα σταθερό, δημοκρατικό και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, διατηρώντας τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον επισκέπτη. Προτείνεται η απόδοση του Πάρκου σε έναν νέο Φορέα Διαχείρισης της Αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή, την εποπτεία, την άσκηση διαχείρισης αλλά βεβαίως και τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας τη μη μεταβίβαση των προηγούμενων χρεών και ευθυνών παρελθουσών χρήσεων και την παραπομπή τους σε διαδικασία εκκαθάρισης και ποινικής διερεύνησης.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του με το αποτέλεσμα της πρώτης αυτής συνόδου της Επιτροπής και ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την ανταπόκρισή τους. Τόνισε την πεποίθησή του ότι με τη συνεργασία που έχει ήδη κατακτηθεί στο αυτοδιοικητικό επίπεδο στη Δυτική Αθήνα, και τις κοινές διεκδικήσεις για την εξεύρεση λύσεων χρόνιων προβλημάτων της περιοχής από την κεντρική εξουσία, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση άμεσων λύσεων και την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής της περιοχής.
  • Στη σύσκεψη αυτή, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι κ.κ Παχατουρίδης Περιστερίου, Ζενέτος Ιλίου, Μπίρμπας Αιγάλεω, Σαράντης Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σίμος Πετρούπολης, Σελέκος Χαϊδαρίου και Καπλάνης Αγ. Βαρβάρας. Επίσης, η Γ.Γ του ΥΠΕΝ κα. Μπαριτάκη και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Π.ΕΝ κ. Σερεμπέτης, ο κ. Δημητράκης από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Γκανούλης με τη Διευθύντρια της διαχείρισης υδάτινων πόρων κα. Γκίνη, ο κ. Λευτεριώτης από το γραφείο της Περιφερειάρχη, ο Διευθυντής Γραφείου ΥΠΕΣΔΑ κ. Γκουγκούλης, και οι Σύμβουλοι ΥΠΕΣ κ.κ Μπαϊρακτάρης και Γαργαρέτας, ο κ. Μπαλάφας, Διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Εσωτερικών και ο κ. Λάγκας εκπρόσωπος του ΥΠΟΜΕΔΙ. Επίσης, από τον ΑΣΔΑ οι κ.κ Αρβανίτης και Διαμαντόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες δήμων του Τομέα και της Περιφερειακής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου