Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη" - Ανακοίνωση για την άδικη απόλυση εργαζομένης στο υποκατάστημα της εταιρίας “ΠΛΑΙΣΙΟ” στη Λάρισα





            Η εργοδοσία της εταιρίας “ΠΛΑΙΣΙΟ” έδειξε για ακόμη μια φορά το σκληρό και ταξικό της πρόσωπο, απολύοντας εντελώς άδικα την εργαζόμενη Σοφία Πάτα, στο υποκατάστημα της εταιρίας
στη Λάρισα.

            Ο λόγος που επικαλέστηκε ως δικαιολογία ο επιθεωρητής καταστημάτων της εταιρίας όταν ανακοίνωσε στην εργαζόμενη την απόλυσή της, ήταν ότι «δεν χαμογελούσε αρκετά»! Η πραγματικότητα όμως είναι πως η Σ.Π. απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστώντας έμπειρο προσωπικό με νέους υπαλλήλους.

            Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεχούς επέκτασης ενός ιδιότυπου καθεστώτος “εργασιακής ζούγκλας” μέσα από τη προέλαση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των ωραρίων – λάστιχο και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πράγματα για την υπεράσπιση των οποίων η εν λόγω εταιρία πρωτοστατεί, εδώ και καιρό.

            Η δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της Σ.Π. και καλεί τους πολίτες του Ιλίου να σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων της εταιρίας για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου